Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een reisjournalist?

  Wat is een reisjournalist?

  Wat is een reisjournalist?

  Een reisjournalist is een journalist die gespecialiseerd is in schrijven over reizen. Hij documenteert zijn reizen die dan later gepubliceerd worden in een krant, magazine of boek. Ook een documentaire kan het werk zijn van een reisjournalist. Het meerendeel van de journalisten werkt als freelance werker. Al zijn er wel enkele journalisten die vast in dienst zijn bij een bedrijf. Een journalist is niet automatisch een reisblogger. Al kan een reisblogger wel een journalist zijn.

  Wat is een reisjournalist?

  Verschil met reisblogger

  Het verschil tussen een reisjournalist en reisblogger is echter klein. Beiden documenteren ze een reis en beiden willen ze mensen inspireren om te reizen. Het verschil zit hem namelijk in de afzetmarkt van hun product, zijnde de gedocumenteerde reis. Een blogger publiceert zijn content namelijk op een eigen platform en schrijft ook vanuit zijn eigen ervaring en heeft absolute vrijheid. Een reisjournalist schrijft zijn tekst vaak voor een derde waarbij er ook meer controle is van bijvoorbeeld een redactie. Het verschil tussen deze twee is de laatste jaren wel aan het vervagen. Zo worden deze twee vaak samen op persreis genomen. Er zijn zelfs mensen die beide jobs combineren.

  Een reisblog beginnen is wel goed om onder de aandacht te komen van magazines en kranten om zo een job als journalist te krijgen. Het laat je talent en passie zien.

  Fotograferen als Blogger

  Verdien je goed als reisjournalist?

  Wat je verdient als reisjournalist hangt natuurlijk ook veel af van welke kwaliteiten je hebt. Als je de beste teksten van de wereld schrijft waar iedereen door wil gaan reizen zal je meer werk hebben en zal je ook beter betaald worden. Of als je werkt bij een gerenommeerd magazine. Maar over het algemeen ga je niet rijk worden als reisjournalist. Daar tegenover staat wel dat je enkele prachtige reizen gratis kan maken. Dus vaak is de ervaring meer waard dan het loon dat je krijgt. Een fulltime journalist zal dan ook niet veel thuis zijn.

  Wat is een reisjournalist? typemachine