Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een reisblog?

  Wat is een reisblog?

  Wat is een reisblog?

  Een reisblog is een persoonlijk dagboek waarin er geschreven wordt over de reizen die de schrijver heeft gedaan. Dit persoonlijke dagboek word dan op een website met de mensen gedeeld. Zodat iedereen uit deze reisblogs inspiratie kan opdoen. Al zijn deze blogs tegenwoordig veel ruimer en je kan er nu ook leuke en handige tips terugvinden om zelf goedkoper en gemakkelijker te reizen. Tegenwoordig is dit een echte hype en komen er steeds meer reisblogs tevoorschijn. Origineel zijn is dus de boodschap. Alle blogs zijn ook gratis. Tegenwoordig heb je ook de gefilmde blogs, deze worden reisvlogs genoemd.

  Wat verdienen bloggers er aan?

  Vaak word er gezegd dat bloggers profiteurs zijn en dat zij al liggend (of reizend) geld verdienen. Maar dit is (helaas) niet waar, bloggen is heel hard werken en in veel gevallen ook gewoon een hobby. Al zijn er natuurlijk altijd mensen die er wel in geslaagd zijn om er een job van te maken. Maar deze mensen hebben daar dan ook veel tijd en werk in gestoken. De beste manier om met je reisblog geld te verdienen is met Affiliate Marketing. Al is een persreis soms ook een goede manier om geld bij te verdienen met een blog.

  Hoe maak je een reisblog?

  Een blog aanmaken is niet zo moeilijk. Want platformen als WordPress en blogger zorgen er voor dat je eigenlijk niet zoveel technische kennis nodig hebt om een website te bouwen. Je maakt gewoon een account aan en je bent vertrokken. Op deze websites kan je wel voor een gratis of betalend account kiezen. Maar het is aangeraden om met de gratis versie te beginnen, zodat je duidelijk kan zien of het wel iets voor jou is. Want bij bloggen komt er meer kijken dan alleen wat schrijven.

  Enkele leuke reisblogs

  Roadtrippers of the Sun

  Starten doen we natuurlijk bij onszelf, want wij vinden onze eigen reisblog natuurlijk de leukste. Roadtrippers of the Sun bestaat uit twee mensen, Bryan en Sigrid. Zij leven voor het reizen en houden van de zon. Dit is ook waar bijna al hun verhalen over gaan… reizen en zon. Naast deze verhalen schrijven zij ook enkel tips om reizen voor iedereen gemakkelijker te maken.

  Nomadic Matt

  Nomadic Matt behoort momenteel met zijn Engelstalige reisblog tot รฉรฉn van de grootste in de wereld. Deze man uit Boston reist dan ook fulltime de wereld rond en heeft van zijn website zijn job kunnen maken. Zijn site heeft ook een apart gedeelte waar je een mediatraining kan volgen om zelf een betere blogger of zelf influencer te worden.

  DanFlyingSolo

  Dan is een goede en ook grappige schrijver die een heel mooie website heeft gebouwd. Al is de echte kwaliteit van Dan toch de leuke video’s die hij maakt, die overigens van heel goede kwaliteit zijn. Naast deze filmpjes heeft hij ook een apart deel met zijn fotografie, die ook heel mooi zijn, maar zeker niet zijn beste kwaliteit.

  Travel outside the box

  Deze blog geschreven door Anna is eigenlijk een verzameling van recensies en leuke verhalen. Wat heel leuk en handig is, zeker als je ergens een leuk hotelletje of restaurant zoekt. Naast dit kan je bij Anna ook terecht voor enkele mode tips, wat dan weer handig is, voor de vrouwen onder ons.

  Wat is een reisblog?