Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Workation?

  Wat is een Workation?

  Wat is een workation?

  Een workation is zoals de naam al doet vermoeden een reis waarbij je werken en vakantie combineert. Dit kan zijn dat je freelance werk probeert te doen als social nomad. Of je kan een website opstarten zoals een reisblog of webshop waar je dan probeert aan te verdienen. Een workation is voor velen een droom en wordt ook door velen geprobeerd. Het is daardoor een zeer populaire manier van reizen. Toch slagen er weinigen in om dit echt fulltime te doen. De mogelijkheden om op je reis geld de verdien besproken we eerder al in een post. Een workation is geen zakenreis. Wel wordt werk van thuis meenemen om op vakantie te doen soms ook workation genoemd.

  Groepsreizen

  Er bestaan zelfs groepsreizen waarbij je over workation kan leren en waarbij je samen nadenkt over methodes. Deze reizen zijn vaak niet goedkoop, maar de ervaring die je daar op doet betaald zijn eigen normaal gezien terug. De Social Nomad cruises is zo een reis waarbij je 7 of 8 dagen weg bent en een tal van lezingen kan volgen. Van mensen die succesvol aan workation doen.

  Voor- en nadelen workation

  De voordelen van een warkation zijn natuurlijk het mooie weer en een iets meer ontspannende werkomgeving. En er wordt ook wel eens gezegd dat je focus zou verhoogt worden, al hebben wij onze twijfel daarbij. Ook zou je andere inzichten krijgen, en dat kan nooit kwaad natuurlijk.

  De nadelen van een workation zijn echter dat je een iets minder groot vakantiegevoel gaat hebben. En dat de kans bestaat dat je eigenlijk niet zoveel gaat werken. Een goede mentaliteit is dus zeker nodig! Ook als je als een social nomad wil leven gaat dit jouw de eerste maanden wel wat kosten. Want tenzij je thuis al iets hebt opgebouwd is je inkomstenbron in het begin niet zo groot. Vooral landen in Aziรซ zijn daardoor zeer geliefd om aan workation te doen. De prijzen in deze landen zijn nu eenmaal kleiner.

  Wat is een workation?