Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is roadtrippen

  Wat is roadtrippen

  Wat is roadtrippen?

  Roadtrippen is, zoals de naam het zelf zegt, een reis die je maakt over de weg. Je kan dit doen met de wagen, mobilhome, caravan, motor en vele andere voertuigen. Het is een manier van reizen die je veel vrijheid geeft omdat je elke dag opnieuw kan kiezen naar waar je toe wil. Ook komt roadtrippen vaak goedkoper uit dan reizen met het vliegtuig. Roadtrippen is vooral populair in Amerika en Australië. Ook wij hebben dit gedaan in Amerika met een prachtige trip doorheen en naar de nationale parken in Amerika. De laatste jaren trekken er vooral meer en meer 55-plussers op roadtrip. Wat aantoont dat deze manier van reizen voor elke leeftijd geschikt is. En al zeker door de komst van fly drive, waarbij alles al op voorhand geboekt is.

  Leuke landen om te roadtrippen

  Amerika

  Voor ons persoonlijk is Amerika het land bij uitstek voor een roadtrip. Denk maar aan de route 66 die je helemaal vanuit Chicago naar Santa Monica brengt. Of aan een roadtrip tussen alle Nationale Parken in het zuiden. Echter is een trip in Amerika niet zo goedkoop. Aan een auto of camper huren hangt in dit land een stevig prijskaartje en zeker als je nog geen 24 jaar bent. Want in dat geval betaal je ongeveer 20 euro per dag extra aan verzekeringen.

  Australië

  Ook een heel populair land om te roadtrippen is Australië. Zelf hebben wij dit met onze reisblog nog niet bezocht. Maar dit staat zeker op de planning. Want dit land heeft zo een diversiteit aan natuur en prachtige wegen dat dit er ooit echt moet van komen als Roadtrippers of the Sun zijnde. De goedkoopste manier om lang te roadtrippen in Australië is misschien wel een goedkope tweedehandswagen kopen en die na de reis terug door te verkopen. In veel landen kan je dit principe toepassen.

  Portugal

  Portugal is misschien niet meteen het land waar je aan denkt bij roadtrippen. Maar toch is dit land er perfect voor geschikt, met zijn vele mooie stranden en leuke gezellige dorpjes. De wegen zijn misschien niet altijd in de allerbeste staat maar dat stoort niet. En het grote voordeel aan Portugal is dat je hier heel goedkoop kan rondtrekken.

  Leuke route’s

  Roadtrippers of the Sun

  Natuurlijk roadrippen wij als Roadtrippers of the Sun ook een heleboel. Zo gingen wij onlangs nog naar Oostenrijk met de camper. Al deze verhalen kan je op onze reisblog volgen. Alsook enkele leuke tips die wij meegeven om zelf goedkoper en gemakkelijker te roadtrippen. Je kan ons natuurlijk ook altijd volgen op onze Facebookpagina voor nog wat extra’s en leuke foto’s. Voor een lijst met alle roadtrip routes moet je hier zijn.

  Wat is roadtrippen?