Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Slow Travel?

  Wat is Slow Travel?

  Wat is Slow Travel?

  Slow Travel is zoals de naam al doet vermoeden gewoon traag reizen. Iets wat tegenwoordig heel populair is. Al is slow travel meer dan traag reizen alleen. Het is je tijd nemen om een plaats goed te leren kennen inplaats van veel verschillende bestemmingen te bezoeken. Kwaliteit boven kwantiteit dus. Het zorgt er niet alleen voor dat je veel meer van deze locatie gaat zien maar ook dat je rustiger en relaxter gaat reizen, plus je hebt geen druk om alles rap te zien. Iets wat wij helaas soms wel voelen. Slow Travel zorgt er ook voor dat je iets meer local gaat gaan en veel meer van de toeristische paden gaat afwijken.

  Slow Travel is goedkoper

  Het is gewoon ook een heel goedkope manier van reizen. Want doordat je niet constant gaat doorreizen bespaar je niet alleen aan vervoer. Maar vaak krijg je ook korting bij het boeken van een accommodatie voor langere tijd. Bij Airbnb krijg je bijvoorbeeld bij een week een korting van 10 procent. Al is dit niet op alle accomodaties. En als je dan nog eens bij de locals gaat eten inplaats van bij de trendy kraampjes, ga je zelfs een hele goedkope reis gehad hebben. En je gaat er veel meer voor terug krijgen.

  Duurzaam

  Slow Travel is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Want traag reizen en op รฉรฉn plek blijven is nu een eenmaal duurzamer dan veel verschillende plekken bezoeken. Wil je trouwens echt ecologischer reizen, zoek dan een ecologisch hotel.

  Nadelen?

  Heeft op deze manier reizen nadelen? Wij hebben al goed moeten zoeken om er eentje te vinden en het is ons dan ook niet echt gelukt. Want je kan wel het gevoel hebben dat je enkele toeristische attracties in een land op deze manier gemist hebt. Maar je kan ook moeilijk alle toeristische attracties in de wereld zien, denken wij dan. Wat je er voor in de plaats gaat krijgen is wel veel meer waard.

  Benieuwd naar onze reisavonturen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina.

  Slow Travel wat is het?