Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Agrotoerisme?

  Wat is Agrotoerisme?

  Wat is Agrotoerisme?

  Agrotoerisme of ook wel eens plattelandstoerisme genoemd is een recreatie georganiseerd op landbouwgronden (agrarische gronden). Dit kan bijvoorbeeld een demonstratie zijn op een boerderij maar ook een overnachting behoort tot de mogelijkheden. Deze manier van toerisme is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de boer een extra inkomen heeft naast zijn voedselproductie. Het meest gekende voorbeeld van agrotoerisme is een kinderboerderij of wijngaard.

  Gestimuleerd door Europa

  Agrotoerisme wordt enorm gestimuleerd door de Europese Unie en hier zijn zelfs subsidies voor te verkrijgen (via het ECEAT). Dit om het behoud van belangrijke natuur en landbouw te behouden. Iets wat lijkt te gaan werken. Want deze vorm van toerisme wint elk jaar aan populariteit. Al lijkt dit bij de boeren vooral uit financiรซle overwegingen. Buiten Europa bestaat deze vorm van toerisme ook, maar in veel kleinere mate.

  Mag iedereen aan agrotoerisme beginnen?

  Volgens de wet mag iedereen met een stuk landbouwgrond aan agrotoerisme doen. Alleen moet je wel alle regels en wetten volgen. Ga je bijvoorbeeld eten en drinken aanbieden dan moet je in orde zijn met de voedselveiligheidsvoorschriften. Overleg ook altijd met de gemeente wat je wil gaan doen en kijk wat er van de gemeente mag. Dit om later problemen te voorkomen.

  Voor wie is dit toerisme geschikt?

  Dit toerisme is geschikt voor iedereen dat terug wat dichter wil gaan staan bij de natuur. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, want op vele boerderijen mag er ook geholpen worden door de kinderen. Wat onvergetelijke momenten oplevert. Agrotoerisme mag niet verward worden met ecotoerisme. Want bij ecotoerisme wordt er vooral gekeken naar het behoud van de natuur en dat is bij agrotoerisme zeker niet het geval.

  Nog meer vragen omtrent deze vorm van toerisme ? Laat het ons dan weten in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is Agrotoerisme?