Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Avontuurtoerisme?

  Wat is Avontuurtoerisme?

  Wat is Avontuurtoerisme?

  Avontuurtoerisme is een vorm van toerisme waarbij avontuur centraal staat. Bij deze vorm van toerisme wordt er gereisd naar een exotische, avontuurlijke of soms zelfs gevaarlijke bestemming. Adventure Tourism, avontuurtoerisme in het Engels, is een zeer sterk groeiende vorm van toerisme. En door velen zelfs benoemd als de sterkst groeiende vorm. Dit komt vooral omdat toeristen vaker op zoek gaan naar meer unieke en onbekende plekken in de wereld. Het hoeft ook niet steeds gevaarlijk te zijn. Zo kan duiktoerisme, klimmen en zeilen ook al tot deze vorm van toerisme behoren. Deze vorm van toerisme is vooral geliefd bij de jongere generatie.

  Meer dan alleen avontuur

  Op de dag van vandaag is avontuurtoerisme meer dan alleen avontuur op vakantie. Vandaag is dit vooral zelf op pad gaan en een regio zelf verkennen zonder dat je veel invloeden hebt van de toeristische industrie. Natuurlijk hoort het avontuur er altijd wat bij. Al is avontuur voor iedereen anders. Uit je comfortzone komen is dan ook de belangrijkste reden om aan dit soort toerisme te doen. Jezelf beter leren kennen en je ontwikkelen is niet vreemd bij dit soort reizen. Deze vorm van toerisme wordt vaak wel eens de puurste vorm van toerisme genoemd. Wat volgens ons volledig klopt!

  Hoe plan je avontuurtoerisme

  Hoewel er tegenwoordig al reisorganisaties zijn die avontuurtoerisme aanbieden, kan je dit naar onze mening beter zelf plannen. Daar draait het tenslotte bij deze vorm van toerisme rond. Al zijn er bij groepsreizen van bijvoorbeeld Joker of Kilroy ook leuke opties. Wil je toch je reis volledig zelf plannen? Dan kan je altijd eens een kijkje nemen bij het ATRA (Adventure Tourism Research Association). Dit is een organisatie dat zich bezig houdt met deze vorm van toerisme zonder dat ze zelf een reis proberen te verkopen! Een zeer interessante en vooral inspirerende website die je als hulpmiddel kan gebruiken bij het plannen van je reis.

  Wat is avontuurtoerisme?