Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Dagtoerisme?

  Wat is Dagtoerisme?

  Wat is dagtoerisme?

  Dagtoerisme of dagrecreatie is zoals de naam al doet vermoeden een vorm van toerisme die maar één dag duurt. Vaak is dit een uitstap in eigen land. Dit kan een citytrip zijn maar ook een uitstap naar het bos, pretpark of zelfs museum. Personen die aan deze vorm van toerisme doen worden ook wel eens dagjestoeristen genoemd. Eén van de populairste daguitstappen in België en Nederland is ongetwijfeld een uitstap naar de kust. De Belgische kust leeft dan ook vooral van deze dagtoeristen.

  Enkele voorbeelden

  Ook wij doen vaak aan dagtoerisme zoals bijna elke Belg of Nederlander. Wij hebben zelfs enkele favoriete plekken om dit te doen. En die hebben we hieronder even benoemd. Kwestie van wat inspiratie te geven.

  Een citytrip in ene leuke stad

  Een leuke citytrip naar één van de leuke steden die België en Nederland rijk is, is volgens ons de ideale manier van dagtoerisme. Zo kan je cultuur combineren met gastronomie. En kan je daarnaast nog eens gaan shoppen. Een lijst met de leukste steden in Belgie om te shoppen. kan je hier terugvinden. Wil je ook nog eens natuur aan een citytrip koppelen? Dan is Sint-Truiden echt een aanrader.

  Prachtig straatbeeld Sint-Truiden

  De natuur ontdekken

  Wist je dat Belgie en Nederland een heel aantal nationale natuurparken hebben? Deze zijn prachtig en ideaal voor iedereen die van natuur houdt. Zo is Connecterra in Maasmechelen een echte aanrader. Al vind je soms de natuur veel dichterbij dan je denkt. Zo kan je bijvoorbeeld een herfstwandeling doen in een nabijgelegen bos bij jou in de buurt. Iets waar wij echt van houden.

  Dagtoerisme in het bos

  Pretpark bezoeken

  Een pretpark bezoeken is misschien één van de populairste activiteiten bij dagtoerisme. En dat kunnen wij goed geloven! Want wij houden wel eens van de spanning van een attractie. Al houden wij vooral van themaparken zoals de Efteling en Disneyland. Je kan ook met de trein voor één dag naar Disneyland.

  Prachtig vuurwerk in Parijs

  Wat voor dagtoerisme doe jij?

  Hou jij van dagtoerisme? En wat is jouw favoriete activiteit? Laat het ons zeker weten in de comments! Wij zijn benieuwd naar wat nieuwe inspiratie.