Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Drugstoerisme?

  Wat is Drugstoerisme?

  Wat is Drugstoerisme?

  Drugstoerisme is een vorm van toerisme waarbij er gereisd wordt naar een regio waar drugs toegestaan zijn. Deze vorm van toerisme is er gekomen omdat in veel landen een nultolerantie geldt voor drugs. In sommige Regi’s is dit niet het geval en daar komen toeristen massaal op af om aan drugstoerisme te doen. Amsterdam en andere Nederlandse grootsteden zijn goede voorbeelden van bestemmingen voor deze vorm van toerisme. Al kan je dit fenomeen wel op meerdere plekken in Europa terugvinden. De reden hiervan is het grote verschil in drugsbeleid tussen landen en het opengrenzenbeleid. De Europese Unie zou daarom graag een algemene regel maken voor heel Europa. Of dit er ooit gaat komen is maar de vraag.

  Negatieve gevolgen drugstoerisme

  Drugstoerisme heeft natuurlijk ook negatieve gevolgen. Zo heb je smokkelaars en illegale kwekers die drugs en plantjes gaan kopen in รฉรฉn van de landen waar dit toegelaten is. Om vervolgens het gekochte materiaal terug in eigen land binnen te smokkelen. Dit is ten strengste verboden en wordt zwaar bestraft. Dit fenomeen speelt zich vooral af tussen Nederland en Belgiรซ. Het probleem werd al door de Europese Unie aangekaart in het jaar 1996. Maar tot op de dag van vandaag is hier nog geen oplossing voor.

  In veel steden waar het drugstoerisme duidelijk aanwezig is wordt er ook door de lokale inwoners geklaagd. Zo zouden er vaker files ontstaan door controles aan de grens. Maar ook het overmatig gebruik van enkele toeristen is voor velen een brug te ver. Daarom mag je niet meer in elke coffeeshop in Nederland als buitenlander cannabis kopen. Wij raden ten zeerste af om aan drugstoerisme te doen.

  Nog vragen?

  Heb je nog vragen omtrent drugtoerisme of een andere vorm van toerisme? Laat het ons dan gerust weten in de comments of op onze Facebookpagina. Ben je op zoek naar een andere vorm van toerisme? Kijk dan zeker eens in deze lijst met alle soorten van toerisme.

  Wat is drugstoerisme?