Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Duiktoerisme?

  Wat is Duiktoerisme?

  Wat is Duiktoerisme?

  Duiktoerisme is een vorm van toerisme waarin duiken centraal staat. Met deze reis ga je dus naar een duikgebied waar het ideaal is om te snorkelen of diepzeeduiken. Dit kan in een mooie blauwe zee zijn waar je enkele prachtige vissen kan spotten, maar dit kan evengoed bij een koraalrif. Je kan deze reizen boeken via een organisatie of via een duikerfederatie of club. Deze reis wordt vaak in groep gemaakt om zo de prijs te drukken. Want het huren of vervoeren van al je materiaal is anders niet goedkoop. Ook is in groep duiken veel veiliger. Voor onderwaterfotografie zijn deze reizen tevens zeer populair.

  Duikbrevet

  Wil je aan duiktoerisme doen, dan zal je ook een duikbrevet nodig hebben. Dit duikbrevet of PADI zal je toestemming geven om in open wateren te mogen duiken zonder dat je extra begeleiding nodig hebt. Deze opleiding kan je gemakkelijk in België en Nederland volgen en hoeft niet zoveel te kosten. Op een goede zes maanden kan je jouw brevet al behalen. Je kan je daarnaast ook aansluiten bij een duikclub, zodat je zelf geen materiaal moet gaan kopen. Dit is niet alleen goedkoper maar ook veiliger. Tegenwoordig worden er ook reizen aangeboden waarin je ook een brevet kan behalen tijdens de reis zelf.

  Waar doe je aan duiktoerisme?

  Duiktoerisme wordt vooral gedaan op exotische locaties waar het water zeer helder is en waar je ook een grote diversiteit aan waterleven kan terugvinden. Enkele van deze populaire bestemmingen zijn de Bahama’s, het Barrièrerif van Belize, Egypte, Costa Rica, Indonesië en natuurlijk ook het Groot Barrièrerif in Australië. Al kan dit wel op nog meerdere plaatsen. Zelfs in Europa. Vaak wordt deze vorm van toerisme gecombineerd met een strandvakantie. Dan wordt er in de voormiddag gedoken en in de namiddag op het strand gelegen. Je kan deze duikreizen gemakkelijk boeken via websites als Wildwater, Divingworld en Dive&Travel. Al zijn er wel meerdere mogelijkheden om dit te boeken. Zoals bij een duikclub zelf.

  Wat is duiktoerisme?