Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Genealogietoerisme?

  Wat is Genealogietoerisme?

  Wat is Genealogietoerisme?

  Genealogietoerisme is een vorm van toerisme waarbij mensen naar een bestemming reizen met als doel om meer over hun voorgeslacht terug te vinden. Ook op reis gaan naar een familie die aan de andere kant van de wereld woont is een vorm van dit toerisme. In Belgiรซ en Nederland is deze vorm minder gekend. Deze vorm van toerisme wordt wel vaak gedaan door vluchtelingen wanneer hun thuisland terug veilig is. En door adoptiekinderen die tevens meer willen te weten komen over hun roots. Je kan deze reis niet boeken bij een reisorganisatie maar zal het zelf moeten plannen. Deze reis is vaak zeer emotioneel beladen.

  Emotionele verhalen

  Genealogietoerisme is vaak een vorm van toerisme dat zeer emotioneel is. Zo zijn er verhalen van mensen die na jaren hun familie terugzien of mensen die voor de eerste keer de biologische ouders zien na een adoptie als kind. Sommige van deze verhalen zijn gebundeld in een boek en sommige van die boeken zijn ook verfilmd. Zo heb je bijvoorbeeld de film ‘Lion‘. Deze film gaat over een Indische jongen die verdwaalt en nadien geadopteerd wordt. Op latere leeftijd beslist hij dan om aan genealogietoerisme te doen en op zoek te gaan naar zijn biologische ouders. Een zeer emotioneel beladen film die deze vorm van toerisme goed weergeeft.

  Genealogietoerisme niet altijd emotioneel

  Natuurlijk is genealogietoerisme niet altijd emotioneel. Zo kan je ook naar een regio reizen om meer over de geschiedenis van je familie te weten te komen. Of je kan je stamboom proberen te vervolledigen. Beiden behoren tot dit soort toerisme. Heb jij een straf verhaal of zelf al een soortgelijke reis gemaakt? Laat het ons dan gerust weten in de comments! Wie weet schrijven we er ooit over. Is dit toerisme niet van toepassing voor jou? Kijk dan zeker eens in onze lijst met alle soorten toerisme.

  Wat is Genealogietoerisme