Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Gezondheidstoerisme?

  Wat is Gezondheidstoerisme?

  Wat is Gezondheidstoerisme?

  Gezondheidstoerisme is een vorm van toerisme waarbij er naar een plaats gegaan wordt die de gezondheid bevorderd. Dit kan naar de Alpen zijn voor gezonde berglucht maar ook naar de zee om tot rust te komen. Ook wellness wordt gezien als een vorm van dit toerisme. Bij deze vorm van toerisme worden er geen behandelingen uitgevoerd en geen kwaaltjes opgelost. Deze vorm van toerisme is dus vooral preventief. Indien er wel een behandeling gedaan wordt, dan noemt dit medisch toerisme. Gezondheidstoerisme is al een eeuwenoude vorm van toerisme die al bij de Oude Grieken werd gedaan in de vorm van een badhuis.

  Verschil met medisch toerisme

  Gezondheidstoerisme is vooral het preventief behandelen van een ziekte en kan ook relaxerend werken. Zo kan een weekend naar de wellness ook gezien worden als gezondheidstoerisme. Bij medisch toerisme ligt dit anders. Want hier worden echte medische problemen verholpen door een behandeling of operatie. Hoewel vroeger beide vormen van toerisme als gelijke werden gezien is dit de dag van vandaag niet meer het geval.

  Gezondheidstoerisme vandaag

  Vandaag is gezondheidstoerisme vooral gekend onder de vorm van wellness en relaxatie. Dit ontspant niet alleen het lichaam maar het zorgt er ook voor dat virussen en bacteriรซn uit je lichaam blijven. Een duidelijk voorbeeld van het preventief bestrijden van een ziekte. Ook het naar de bergen of zee trekken behoort dezer dagen tot deze vorm van toerisme. Dit omdat deze gezonde lucht een goed effect op je lichaam zou hebben. Deze vorm van toerisme kan in รฉรฉn dag maar ook in meerdere dagen gedaan worden.

  Meer vragen omtrent deze of een andere vorm van toerisme kan je ons stellen in de comments of op onze Facebookpagina. Ben je op zoek naar een leuke wellness om aan gezondheidstoerisme te doen? Neem hier dan zeker eens een kijkje.

  gezondheidstoerisme