Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Golftoerisme?

  Wat is Golftoerisme?

  Wat is Golftoerisme?

  Golftoerisme is een vorm van toerisme voor golfliefhebbers. Zij gaan naar een hotel of resort waar een golfbaan aanwezig is. Of ze gaan naar een regio waar verschillende golfbanen beschikbaar zijn. Deze vorm van toerisme is niet goedkoop en wordt vooral gedaan waneer het weer in eigen regio of land niet meer goed genoeg is voor de golfsport. Er zijn veel verschillende golforganisaties die een golfreis aanbieden zodat je samen met gelijkgezinden deze trip kan maken. Let wel op! Voor sommige golfbanen heb je een speciaal vaardigheidsattest nodig. Dit om de banen te beschermen. Reis je met een federatie? Dan kan ook een clubkaart nodig zijn. Deze kaarten kunnen kostelijk zijn.

  Waar kan je golftoerisme terugvinden?

  Golftoerisme is vooral populair in Amerika. Zo kan je bijna in elke staat wel een uitstekende golfbaan vinden die geschikt is voor dit toerisme. Wanneer het weer in Amerika minder wordt trekken veel amerikanen naar Mexico, meer bepaald naar Cancun. Hier zijn enkele hotels die over een uitstekende golfbaan beschikken. Je kan in Mexico golven dus combineren met een stevige portie cultuur. Een ideale vakantie volgens ons!

  Wil je niet zo lang op het vliegtuig zitten of binnen Europa blijven? Dan is ook dat geen probleem. Zo kan je bijvoorbeeld in Gran Canaria enkele prachtige golfbanen terugvinden en dat in een klimaat dat het hele jaar door goed is. Daarnaast is ook de Cรดte d’Azur in Frankrijk zeer populair. Want ook daar heb je bijna het hele jaar door goed weer.

  Is dit duur?

  Helaas is golftoerisme geen goedkope vorm van toerisme. Zeker niet omdat je ook nog eens golfmateriaal nodig hebt. Dit kan je meenemen via het vliegtuig of je kan dit ter plekke huren. Beide mogelijkheden hebben hun voor- en nadelen maar zijn wel bijna even kostelijk. Daarnaast is het ook zeer duur om een golfbaan te mogen betreden. Deze toegangskost moet je naast je vervoer en hotel dus nog betalen. Daarom is deze vorm van reizen meestal alleen weggelegd voor de allerrijksten. Heb je interesse om aan golftoerisme te doen? Kijk dan zeker eens hier.

  Wat is golftoerisme?