Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Medisch toerisme?

  Wat is Medisch toerisme?

  Wat is Medisch toerisme?

  Bij medisch toerisme wordt er naar een bestemming gereisd om de mentale en/of fysieke gezondheid te bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld naar de Alpen of de kust zijn waar de lucht beter is. Maar dit kan ook naar een land of plaats zijn waar een therapie bestaat die in eigen land nog niet voorhanden is. Daarnaast is ook de wetgeving soms een reden van medisch toerisme. Zo is het gebruik van bepaalde medicatie niet in elk land toegelaten. Deze vorm van toerisme groeit elk jaar door de toenemende wachtlijsten in eigen land. Vaak vraagt een behandeling in het buitenland wel wat budget. Aangezien de verzekering dit (bijna) nooit terugbetaald.

  Verschil met gezondheidstoerisme

  Gezondheidstoerisme is vooral het preventief behandelen van een ziekte en kan ook relaxerend werken. Zo kan een weekend naar de wellness ook gezien worden als gezondheidstoerisme. Bij medisch toerisme ligt dit anders. Want hier worden echte medische problemen verholpen door een behandeling of operatie. Hoewel vroeger beide vormen van toerisme als gelijke werden gezien is dit de dag van vandaag niet meer het geval.

  Medisch toerisme in België

  Medisch toerisme is niet meteen iets dat in België populair is voor buitenlanders. De overheid probeert dit in België tegen te houden zodat de rijke buitenlander niet de plaats van de “armere” Belg inneemt. In sommige landen is dit wel het geval en zorgt dit voor een mindere verzorging van de eigen bevolking. Volgens een marktonderzoek van het VBO bleek dat de ziekenhuizen in België wel jaarlijks 100.000 EU-patiënten zouden kunnen aantrekken. Vanuit België is er wel een grote stroom van medisch toerisme naar Nederland toe. Voor bijvoorbeeld medicinale drugs maar ook voor abortus. Dit omdat de wetgeving in Nederland abortus toe laat tot 22 weken zwangerschap. Iets wat in België niet mogelijk is.

  Voor meer vragen omtrent deze vorm of een andere vorm van toerisme kan je ons altijd contacteren via de comments. Of op onze Facebookpagina.

  Medisch toerisme