Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Sekstoerisme?

  Wat is Sekstoerisme?

  Wat is Sekstoerisme?

  Sekstoerisme is een vorm van toerisme die gericht is op seksuele ontspanning. De reden om dit op een andere bestemming te doen kan variëren. Voorbeelden zijn: andere morele regels of wetgeving, anonimiteit, voorkeur voor een andere etnische groep maar vooral ook voor de kostprijs voor prostitutie die in het buitenland soms schandalig goedkoop is. Populaire bestemmingen bij mensen die aan deze vorm van toerisme doen zijn Brazilië, Thailand, Cambodja, Filipijnen en sommige landen in Afrika. Sekstoerisme is zeer omstreden. En terecht. In België en Nederland is deze vorm van toerisme dan ook verboden!

  Omstreden

  Sekstoerisme is een zeer omstreden vorm van toerisme en dat komt dan vooral omdat je in sommige landen ook minderjarige prostituees hebt. En dit kan natuurlijk niet! In Thailand zou zelfs 40 procent minderjarig zijn. Een behoorlijk hoog percentage! Daarnaast worden ook bijna alle vrouwen in de prostitutie gedwongen om dit beroep uit te oefenen en vaak ook verhandeld via mensenhandelaars. Ook is de hygiène hier vaak niet in orde waardoor er ook ziektes bij zowel de klant als de prostituee kunnen voorkomen. Sekstoerisme is in strijd met bijna alle mensenrechten. Meer hierover kan je terugvinden bij Amnesty International.

  Oplossing tegen sekstoerisme?

  Helaas is er momenteel nog altijd geen positieve verandering tegen sekstoerisme. Ondanks de vele protesten en de slechte naam die sommige regio’s hierdoor krijgen. Integendeel zelfs. Deze vorm van toerisme kent de laatste jaren een stijging. Dat komt vooral door de goedkopere vliegtickets naar verre bestemmingen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er nog te veel mensen die de inkomsten van deze vorm van toerisme nodig hebben. Dat hier geen alternatief voor geboden wordt, is het grootste probleem. Een echte oplossing ligt dus bij de overheid en ondanks enkele kleine inspanningen is dit op de dag van vandaag nog onvoldoende.

  Meer vragen over deze vorm of een andere vorm van toerisme? laat het ons dan gerust weten in de comments.

  Wat is sekstoerisme