Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Skitoerisme?

  Wat is Skitoerisme?

  Wat is Skitoerisme?

  Skitoerisme, of ook wel eens een wintersportvakantie genoemd, is een vakantie waarbij er op reis wordt gegaan naar een bergachtig gebied waar sneeuw ligt. Zo kan er aan wintersport zoals skiën en snowboarden gedaan worden. Vaak worden skivakanties gedaan met de wagen of de bus. De hotels en resorts die in deze gebieden gelegen zijn bieden soms een wellness aan om na het sporten te kunnen uitrusten. Deze vakanties zijn mede door het benodigde materiaal en de skipas niet goedkoop. Daarom wordt deze vorm van toerisme vaak door rijkere mensen beoefend. Bij een wintersportvakantie hoort ook een après-ski. Dat is samen iets gaan drinken na het skiën.

  Waar doe je dit?

  Skitoerisme doe je natuurlijk in een gebergte waar er sneeuw ligt. Binnen Europa zijn vooral Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië zeer populair. Al is dit bijvoorbeeld in Polen ook perfect mogelijk. Buiten Europa moet je al snel gaan kijken naar de Rocky Mountains die door Noord-Amerika lopen. Verder kan je ook gaan skiën in Argentinië, Rusland, Zuid-Afrika en nog enkele andere landen. Echter is op deze locaties het skitoerisme niet zo goed ontwikkeld als in Europa. Voor een leuke skivakantie kan je altijd eens bij Tui kijken. Wijzelf maakten eerder al een skivakantie met de camper naar Oostenrijk. En dit was een schitterende ervaring.

  Skitoerisme nadelen?

  Er zijn natuurlijk ook nadelen aan een skivakantie. Een ongeval is sneller gebeurt dan je denkt. Ongevallen met als gevolg breuken of andere letsels komen heel vaak voor. Daarom is een goede reisverzekering aangewezen.

  Daarnaast is er ook veel commentaar door het massatoerisme dat skitoerisme met zich meedraagt. Er is bij deze vorm namelijk veel sprake van een ecologische verstoring. Bijvoorbeeld de bomen die moeten gerooid worden voor skipistes. Of het afval dat vaak blijft rondslingeren. Om dan nog maar te zwijgen over alle dieren die verjaagd zijn uit dit gebied. Deze nadelen zorgen ervoor dat er zelden nog een nieuwe piste geopend wordt. Voor meerdere soorten van toerisme kan je altijd eens hier een kijkje nemen.

  Wat is Skitoerisme?