Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Sporttoerisme?

  Wat is Sporttoerisme?

  Wat is Sporttoerisme?

  Sporttoerisme is een vorm van toerisme waar er gereisd wordt om een sport te beoefenen of te bekijken. Zo zijn bezoeken aan de Olympische Spelen of het WK-voetbal goede voorbeelden van deze vorm van toerisme. Maar ook een sportstage of -kamp met je sportclub of een andere organisatie behoort ook tot deze vorm van toerisme. Ook duiktoerisme, skitoerisme en golftoerisme zijn reizen waarbij er sport tijdens de reis centraal staat. Zowel onderwijsinstanties als de overheid stimuleren dit toerisme en organiseren dan ook een tal van reizen voor jongeren waar sport centraal staat.

  De gevolgen

  De gevolgen van sporttoerisme kunnen vrij groot zijn en de lokale economie een enorme boost geven. Daarom zijn er bij het organiseren van een groot sportevenement zoals het WK-voetbal altijd veel landen die zich kandidaat stellen. Echter is de kostprijs van zo’n evenement niet goedkoop. Denk hierbij aan de stadions die moeten gebouwd worden maar ook het openbaar vervoer dat in orde moet zijn om de toeschouwers te vervoeren. Door deze kostprijs is er soms discussie of deze vorm van toerisme wel echt winstgevend is. Er zijn altijd voor- en tegenstanders.

  Belgie en Sporttoerisme

  Naar Belgiรซ komen er niet zoveel toeristen om te sporten. Enkel bij een Europese wedstrijd van een sportclub is dit het geval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voetbalwedstrijd van de Rode Duivels. Daarnaast is ook de Ronde van Vlaanderen vaak een reden dat toeristen naar Belgiรซ komen. Echter gaat de Belg zelf wel vaak aan sporttoerisme doen. Zo is een sportstage of een skivakantie niet zo vreemd. Ook een duikvakantie en fietsvakantie wordt met de jaren populairder.

  Nog vragen omtrent deze vorm of een andere vorm van toerisme? Laat het ons dan zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina. Ben je op zoek naar andere vorm van toerisme? Dan moet je zeker eens kijk in onze lijst met alle soorten van toerisme.

  Wat is Sporttoerisme