Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Excursie?

  Wat is een Excursie?

  Wat is een excursie?

  Een excursie is een uitstap op vakantie die je met een groep(je) maakt. De doeleinden zijn ofwel educatief of ontspannend. Deze uitstap wordt vaak begeleid door een gids of een reisbegeleider. Bij een excursie hoef je bijna niets zelf te plannen. De gids of reisorganisatie plant de uitstap. Je kan deze uitstapjes voor je vakantie boeken maar ook ter plekke. Enkele voorbeelden van een mogelijk uitstap zijn snorkelen, een wandeling, het bezoeken van werelderfgoed, een museumbezoek, een natuurwonder bezoeken of een andere leuke activiteit. Tegenwoordig worden worden er vaak meerdere activiteiten met elkaar gecombineerd zodat je een hele dag op uitstap bent.

  Voor- en nadelen

  Als je een excursie boekt via je hotel of reisorganisatie dan heb je het voordeel dat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Geen planning vooraf en dat bespaard veel tijd. Ook weet je op voorhand perfect wat je gaat krijgen en wat het vooral gaat kosten. Al moet je vaak ook een fooi betalen aan de gids. Die gids geeft dan weer enkele tips en weetjes die je anders niet zou weten.

  De nadelen zijn naar onze mening talrijker. Bij een excursie ben je helaas nooit alleen en is alles strak gepland. Als je op een plek langer wil blijven kan dit vaak niet. Of andersom. Als je een plek niet interessant vindt kan je er niet zomaar weg. Daarnaast is het veel duurder om een excursie te boeken dan de uitstap zelf te plannen. De organisatie moet namelijk ook winst maken. Daarnaast bezoek je met een excursie vaak enkel de hoogtepunten waardoor je soms enkele verborgen pareltjes mist. Je bezoekt exact wat iedere andere toerist bezoekt.

  Waar boek je een excursie?

  Je kan een excursie gemakkelijk bij je reisorganisatie of in het hotel zelf boeken. Al heb je tegenwoordig enkele (goedkopere) opties. Zo kan je via Airbnb of GetYourGide een lokale gids huren. Dit zorgt voor een unieke ervaring op reis. Bij ‘GetYourGide’ kan je ook professionele organisaties tegenkomen.

  Wat is een excursie?