Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een internationaal paspoort?

  Wat is een internationaal paspoort?

  Wat is een internationaal paspoort?

  Een internationaal paspoort is een document waarmee je jouw identiteit bewijst in een niet-Europees land. Daar waar je Belgische identiteitskaart niet geldig is, heb je dus een paspoort nodig. Ook een minderjarige moet moet een paspoort hebben bij het reizen naar het buitenland. Met deze reispas kan je naar elk land van de wereld reizen. Al heb je in sommige gevallen ook een visum nodig. Voor de juiste nodige documenten kan je altijd eens hier een kijkje nemen. In veel landen moet je reispas nog minstens 6 maanden geldig zijn bij het betreden van het land. Bij een intercontinentale vluchten heb je altijd een reispas nodig.

  Hoe vraag je dit aan?

  Je kan een internationaal paspoort gemakkelijk aanvragen in het gemeentehuis. Het enige wat je nodig hebt, is je identiteitskaart en een recente pasfoto die niet ouder is dan zes maanden. Na de aanvraag duurt het vijf tot zeven werkdagen voor je jouw paspoort kan afhalen. Indien je last-minute op vakantie wil vertrekken en je geen vijf werkdagen de tijd hebt, is er ook nog de dringende en heel dringende procedure. Waarbij je soms dezelfde dag al je nieuwe paspoort hebt. Let wel op: deze snelle procedures zijn wel duurder dan een gewone aanvraag. Bij een spoedprocedure mag u ook geen gerechtelijke procedure tegen u lopen hebben. En je mag je paspoort niet meer dan รฉรฉn keer verloren zijn in de laatste vijf jaar.

  Hoe lang is een internationaal paspoort geldig?

  Een internationaal paspoort is voor een volwassen persoon zeven jaar geldig en voor een minderjarige vijf jaar. Wel hou je er best rekening mee dat jouw paspoort nog meer dan 6 maanden geldig is bij het reizen naar het buitenland. Want in sommige landen mag je anders niet binnen. Heb je jouw paspoort ooit als verloren opgegeven, dan kan je dit paspoort nooit meer gebruiken. Ook al vind je dit later terug. Je zal dus altijd een nieuw paspoort moeten aanvragen.

  Wat is een internationaal paspoort?