Wat is Islandhoppen?

Islandhoppen of ook wel eens ‘Island hopping’ genoemd is een manier van reizen waarbij je van eiland naar eiland reist. Vaak met een boot en heel soms met een vliegtuig. Populaire landen om te islandhoppen is Griekenland, De Bahamas en Thailand. Al wordt dit ook heel vaak gedaan op de Canarische eilanden en de Balearen. Een cruise waarmee je verschillende landen en eilanden bezoekt behoort niet tot deze term. Deze manier van reizen word populairder en populairder. De Nederlandse term voor deze manier van reizen is eilandhoppen.

Hoe doe je dit?

Je kan dit tegenwoordig gemakkelijk zelf plannen zonder al te veel voorbereidingen. Zo kan je kan je gewoon op elk eiland dat je wil verblijven een hotel vastleggen en dan opzoeken waar en wanneer er ferry’s varen. Je kan deze dan online vastleggen maar dat dit is zeker niet altijd nodig. Je kan namelijk bijna altijd ter plaatsen wel iets regelen.

Is dit voor jou toch nog wat te veel geregel of durf je het avontuur niet aangaan? Dan kan je ook een pakketreis boeken waarbij alles al geregeld is. Geen opzoekwerk en gewoon genieten. Het nadeel van deze manier van boeken is natuurlijk de prijs. Je zal altijd meer betalen voor een pakketreis. Organisaties die islandhoppen aanbieden zijn onder andere eilandhoppenopmaat.nl, Tui en Sunweb.

Is Islandhoppen ecologisch?

Of islandhoppen ecologisch is, is afhankelijk van een paar factoren. Ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig van eiland tot eiland dan ben je niet goed bezig. Ga je dan weer met een zeilboot of catamaran dan ben je al wat beter bezig. Maar natuurlijk zal je ecologische voetafdruk altijd groter zijn als je jouw verplaatst in tegenstelling tot op รฉรฉn eiland te blijven.

En jij?

Ga jij of heb jij aan islandhoppen gedaan? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Wat is islandhoppen