Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Visum?

  Wat is een Visum?

  Wat is een Visum?

  Een visum is een document dat je toegang geeft tot een bepaald land. In sommige landen zoals Amerika is dit verplicht. Een visum moet u bijna altijd op voorhand aanvragen bij de ambassade of bij het consulaat van het land waar je naar toe trekt. Hebt u dit document nodig dan zal u ook eerst een internationaal paspoort nodig hebben. Dat minstens nog 6 maanden geldig is. Tegenwoordig kan je bij verschillende landen je visum ook al online aanvragen of zelfs ter plekke in het land zelf. Controleer dit goed want zonder geldig visum kom je een land niet binnen. Voor een juiste update kan je altijd kijken op de officiële website van de overheid.

  Kost een visum geld?

  Een visum heeft vaak een eenmalige administratiekost. Deze prijs zal wel nooit heel hoog liggen. Al kost een ESTA voor Amerika bijna 30 euro. Hiermee mag je dan 90 dagen in het land blijven. In Indonesië en Mexico is dit dan weer gratis. Bij deze laatste landen moet je trouwens geen aanvraag op voorhand doen. Dit regel je op de luchthaven.

  Verschillende soorten

  Je hebt wel een aantal verschillende soorten visums. Zo heb je een transitvisum, die je alleen het recht geeft om een land te doorkruisen op weg naar een ander land. Dan heb je het document voor de toeristen. Hiermee mag je door het land reizen voor een bepaalde periode. En de laatste is een uitreisvisa. Hiermee mag je het land verlaten. Dit visum wordt vaak gebruikt na politieke strubbelingen.

  Daarnaast heb je ook nog een tijdelijke en vaste verblijfsvergunning. Maar deze vraag je enkel aan als je wil verhuizen naar een ander land. Als toerist heb je dit dus absoluut niet nodig.

  Europa

  Binnen Europa heb je geen visum meer nodig. Alsook geen internationaal paspoort. Het enige wat je nodig hebt is een gewone identiteitskaart. Dit komt door het vrij verkeer binnen Europa dat in het Schengenverdrag is afgesloten. Iemand dat van buiten Europa komt gaat wel een visum moeten aanvragen. En deze regels zijn soms streng.

  Wat is een visum