Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Wat is Lyft?

Wat is Lyft?

Wat is Lyft?

Lyft is zoals Uber een applicatie die je op elke smartphone kan downloaden waarbij je een auto met chauffeur kan boeken die je dan van punt A naar punt B brengt. Zoals een taxichauffeur dus, alleen zijn dit geen echte taxi’s maar gewone mensen die met hun eigen auto iets willen bijverdienen. Wat Lyft dus veel goedkoper maakt dan een taxichauffeur en zelfs iets goedkoper dan Uber. Want het principe van Lyft is zoals de naam al doet vermoeden meeliften met iemand die naar dezelfde plek moet. In theorie pakt dit natuurlijk anders uit en doen mensen dit als bijverdienste. In Amerika rijden deze chauffeurs vaak met Lyft en Uber zodat ze continu aan klanten kunnen geraken. Dit zijn vaak ook chauffeurs die dit fulltime doen.

Lyft niet zo bekend?

Lyft is inderdaad minder bekend dan Uber en dat is ook niet zo verwonderlijk. Want Uber is aanwezig in bijna 90 landen terwijl Lyft alleen in Amerika en Canada gevestigd is. Al zijn ze wel bezig met uitbreiding naar andere landen. Maar dit gaat om ongekende reden niet zo snel.

Andere verschillen?

Het grootste verschil tussen deze twee applicaties is vooral het respecteren van de wetten. Iets waar Uber niet veel rekening mee houdt en dan ook nog eens mee weg geraakt door enkele achterpoortjes te gebruiken. Iets wat Lyft niet doet, zij houden zich meer aan de regels en respecteren ook de plaatselijke taxi’s. Misschien ook รฉรฉn van de redenen dat zij nog niet zoveel landen aandoen. Ook zou het privacybeleid van de chauffeurs bij Uber veel minder zijn dan bij de (momenteel nog) kleine broer van Uber.

Wijzelf verkiezen om deze reden altijd Lyft wanneer dit mogelijk is. Want verantwoord reizen is iets dat ons toch bezig houdt. Zit je hier echter niet mee in? Dan is er echt geen enkel verschil tussen deze twee diensten.

Wat is Lyft?