Wat is Uber?

Uber is een applicatie zoals Lyft die je op elke smartphone kan downloaden. Op deze applicatie kan je een auto met chauffeur bestellen om je van A naar B te brengen. Eigenlijk is het een taxi die je besteld via je gsm. Het handige aan deze app is dat op voorhand de prijs vast ligt en dat er achteraf geen gedoe is. Want de berekening en betaling gaat ook via de app, je moet dus niet betalen met cash. Een ander voordeel is dat de auto je ook gewoon oppikt op de plek waar jij hem besteld. Dit gebeurt aan de hand van een gps in je gsm. Wat er voor zorgt dat je vaak nooit langer dan 10 minuten moet wachten op je Uber-wagen.

Zijn het dan ook echte taxi’s?

Neen, Uber-drivers zijn geen taxichauffeurs. Dit zijn gewone mensen die een centje willen bijverdienen met hun eigen wagen. Daardoor is een Uber veel goedkoper dan een gewone taxichauffeur. En in veel gevallen is er geen verschil met een gewone taxi. Integendeel zelfs want na elke rit moet je een review geven. En wordt dit gemiddelde van de chauffeur te laag, dan mag hij geen ritten meer doen. De chauffeurs doen er dan ook alles aan om je in de watten te leggen.

Uber in opspraak

Uber komt in sommige steden wel eens in opspraak. En dat komt vooral omdat de taxichauffeurs moeilijker aan een klant komen. Want deze applicatie is nu eenmaal veel goedkoper. Wij kunnen de taxichauffeurs goed begrijpen in dit protest. Maar dit is ergens ook de evolutie, en een gewone taxi is voor jonge mensen als ons gewoon te duur op vakantie.

Deze app is nog niet in alle landen of steden actief. Zo is er in Belgiรซ in veel steden nog geen Uber beschikbaar. Dit komt vooral omdat de werking van Uber in sommige gevallen nog vloekt met de Belgische wet. En in Amerika is dit dan weer de ultieme manier om iets te zien van een stad. Wat je tegenwoordig wel al hebt is Uber Eats. Hiermee kan je eten bestellen en bij jouw thuis laten leveren.

Wat is Uber