Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat zijn Intercontinentale Vluchten?

  Wat zijn Intercontinentale Vluchten?

  Wat zijn intercontinentale vluchten?

  Bij intercontinentale vluchten vlieg je van het ene continent naar het andere continent. Zo is een vlucht van Europa naar bijvoorbeeld Amerika een goed voorbeeld van zo’n vlucht. Vaak wordt er beweerd dat je bij deze vlucht de oceaan moet oversteken maar dit is niet altijd het geval. Als je van Europa naar Azië of Afrika gaat is dit niet altijd het geval. En toch is een vlucht naar deze landen een intercontinentale vlucht. Deze term zegt niets over de afstand van de vlucht. Want in sommige gevallen kan je al op 3 of 4 uur in een ander continent zijn.

  Wat is er anders?

  Op het vliegtuig zelf zal je niet veel verschil merken. Tenzij je een heel lange vlucht hebt naar de andere kant van de wereld. In sommige landen moet er wel met een insectenspray in het vliegtuig gespoten worden voor de deuren van het vliegtuig open gaan. Het enige echte verschil met een andere vlucht speelt zich af op de luchthaven. Je moet voor de intercontinentale vluchten namelijk een internationaal paspoort hebben. En voor sommige landen zoals Amerika zelfs een visum. Daarnaast hebben sommige landen ook een invoerverbod voor sommige producten. Ook dit wordt bij de douane op de luchthaven gecontroleerd.

  Controle bij intercontinentale vluchten

  Wij hebben al enkele intercontinentale vluchten gehad en op zich is er weinig verschil met een gewone vlucht. Alleen de controles zijn soms lastig en frustrerend want ze duren soms lang. Vooral Marokko en Amerika zijn landen waar je veel geduld nodig hebt. Op voorhand opzoeken wat je in orde moet maken kan je veel tijd besparen. In sommige landen heb je namelijk een visum nodig. Als je dit op voorhand al aanvraagt bespaart dit je heel veel tijd op de luchthaven. De website van Buitenlandse Zaken kan je hier bij helpen.

  Wat zijn intercontinentale vluchten?