Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een langeafstandstandsvlucht?

  Wat is een langeafstandstandsvlucht?

  Een langeafstandsvlucht is een vlucht die een duur heeft die langer is dan 6 uur. Hoewel de naam dit doet vermoeden heeft dit dus niet veel te maken met de afstand. Natuurlijk is de duur van de vlucht wel afhankelijk van de afstand. Deze vluchten zijn vaak ook intercontinentale vluchten, dit omdat je na 6 uur vliegen bijna altijd in een ander continent zal aankomen. Zeker als je van een land uit Europa vertrekt. Langeafstandsvluchten zijn echter niet de langste vluchten. Want duurt je vlucht langer dan 12 uur dan benoemd men dit als ultralangeafstandsvlucht. En vlucht die korter is dan 3 uur noemt men dan weer een korte afstandsvlucht.

  Belangrijke term?

  De term langeafstandsvlucht is eigenlijk niet zo belangrijk. Er is dan ook amper tot bijna geen verschil met een andere vlucht. Alleen is een vliegtuig voor een lange afstand vaker wel groter dan een vliegtuig voor een korteafstandsvlucht. Reis je met deze vlucht naar een land buiten Europa (bijna altijd) dan moet je wel een internationaal paspoort hebben. Deze term word vaak ook gebruikt na een annulering of overboeking van je vlucht. Om zo te bepalen in welke klasse je valt voor een vergoeding.

  Wanneer langeafstandsvlucht?

  Een vlucht mag dus een langeafstandsvlucht genoemd worden als de vliegtijd langer is dan 6 uur en korter dan 12 uur. Is de vlucht langer dan twaalf jaar dan maak je een ultralangeafstandsvlucht. Vlieg je dan weer korter dan 6 uur lang maar wel langer dan 3 uur dan neem je een middellangeafstandsvlucht. Een vlucht die korter is dan 3 uur vliegen noemt men dan weer een korteafstandsvlucht. Intercontinentale vluchten heeft niks met de duur of afstand van de vlucht te maken. Maar deze term word gebruikt om aan te geven of je naar een ander continent reist of niet.

  Zware vlucht?

  Een lange afstandsvlucht is vaak heel vermoeiend en niet altijd even leuk. Hoewel er bij de meeste vluchten wel een groot aanbod is aan entertainment. Zoals bijvoorbeeld een ruim film aanbod. Gemakkelijke kledij en een goede voorbereiding zijn bij deze vlucht zeker aangeraden. Je kan deze vluchten gemakkelijk boeken bij bijvoorbeeld Tui en Skyscanner.

  Langeafstandsvlucht