Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Businessclass?

  Wat is Businessclass?

  Wat is Businessclass?

  Businessclass of ook wel eens zakenklasse genoemd is de tussenklasse tussen Economy en First class. Vooral bedoeld voor zakenmensen. Maar hoewel dit een tussenklasse is, is deze klasse de laatste jaren chiquer en chiquer geworden en is het verschil bij sommige luchtvaartmaatschappijen met first class nauwelijks zichtbaar. Dat je voor deze businessclass dus wat meer moet neerleggen is natuurlijk niet verrassend. Niet elke vlucht heeft een first class, dus soms is business de hoogst mogelijke klasse in een vliegtuig.

  Upgrade?

  Iedereen wil op de luchthaven wel een gratis upgrade naar businessclass. Echter is de kans hier op zeer klein, en wanneer er dan toch nog een plaats vrij is in business dan moet je hier vaak voor betalen. Maar je weet nooit natuurlijk en zeker niet met deze tips die je helpen bij een upgrade.

  Voordelen van een businessclass?

  De voordelen van businessclass zijn een speciale incheckbalie die vaak voorrang heeft op de andere tickets. Je bent ook altijd als eerste van het vliegtuig. Als de luchtvaartmaatschappij waarmee je vraagt een lounge heeft, heb je toegang tot deze lounge. Je hebt ook ruimere en betere stoelen in het vliegtuig. Ook een groter aanbod aan alcoholische dranken en eten van iets betere kwaliteit. En niet te vergeten, een beter aanbod aan animatie zoals een krant en een bredere selectie aan films waaruit je kan kiezen. Het enige nadeel aan een deze klasse is de prijs. Want deze is wel wat duurder dan economy.

  Onze ervaringen

  Ook wij vlogen al enkele keren met businessclass en voor een korte vlucht vinden wij dit wat overbodig en een onnodige kost. Maar voor een lange vlucht is dit wel eens leuk en zelfs aangeraden. Wij vlogen bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika in business wat een vlucht van 12 uur is. Als je dan niet veel beenruimte hebt dan kan dit wel eens een zeer zware vlucht worden.

  Meer vragen omtrent vliegen kan je altijd stellen in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is Businessclass?