Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Chartervlucht?

  Wat is een Chartervlucht?

  Wat is een Chartervlucht?

  Een chartervlucht is een vlucht gehuurd door een touroperator of reisorganisatie om zo toeristen op hun vakantiebestemming te brengen. Een chartervlucht heeft in tegenstelling van een lijnvlucht geen vast tijdschema en reist vaak alleen in de vakantieperiode. Als toerist merk je nauwelijks tot geen enkel verschil tussen de twee soorten van vluchten. Tickets voor een vliegtuig dat gecharterd is, kan je enkel verkrijgen bij een reisbureau. Al worden hier tegenwoordig ook al uitzonderingen op gemaakt. Een ticket bij deze vlucht is vaak gecombineerd met een pakketreis.

  Verschil lijn en chartervlucht?

  Veel verschil is er dus niet tussen een lijnvlucht en een chartervlucht. Enkel dat je bij een charter moeilijker je ticket kan om boeken naar een andere datum. Dit omdat een chartervlucht geen vaste reisdagen heeft en vaak maar om de week of zelfs twee weken vliegt. Dit omdat deze vluchten vaak gecombineerd word met een pakketreis. Bij een lijnvlucht kan je heel gemakkelijk een ticket goedkoop om boeken (op lagekost-maatschappijen na).

  In het vliegtuig een verschil?

  Hoewel er door de reisorganisatie gezegd wordt dat er aan boord geen enkel verschil is tussen een lijnvlucht en een chartervlucht is dit wel het geval. Want de diensten zoals eten en drinken zijn net wat minder in een charter. Dit om de kost zo laag mogelijk te houden. Vaak komt of vertrekt een charter ook uit een iets kleinere luchthaven en komt het aan in een luchthaven waar geen lijnvluchten aankomen. Waardoor je als toerist soms wat meer moeite moet doen om van de luchthaven tot je hotel te geraken. Verder is er geen enkel verschil en beide soorten vliegtuigen zijn even veilig en verkeren in even goede staat.

  Meer vragen omtrent dit onderwerp? Laat ze ons dan zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina. Op zoek naar een goedkoop vliegticket? Kijk dan zeker eens bij deze tips.

  Wat is een Chartervlucht?