Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is First Class?

  Wat is First Class?

  Wat is First Class?

  First Class in de duurste en meest luxueuze klasse die je in een vliegtuig kan boeken. Deze klasse is meestal alleen weg gelegd voor de elite. Want de prijs voor deze klasse is vaak aan de hoge kant, soms gaat dit zelfs tot 10 000 euro per ticket. Niet elke luchtvaartmaatschappij of vliegtuig heeft een first class. In dat geval is businessclass de beste klasse van het vliegtuig. Alleen lange afstandsvluchten hebben deze klasse en zijn vooraan gesitueerd in het vliegtuig. Met uitzonderingen van een vliegtuig met bovendek, want dan is dit bovenaan gelegen. Een vliegtuig heeft ook maximaal maar 20 zitplaatsen in first class.

  Verschil met businessclass?

  First Class is eigenlijk de chiquere versie van businessclass. Veel luxueuzer met top maaltijden, een stoel die meer weg heeft van een zetel. En in sommige gevallen zelfs een bed. Ook heb je in deze klasse vaak een ruimte die volledig kan afgesloten worden van de rest van het vliegtuig. Wat voor extra privacy zorgt. Echter is de lijn tussen First Class en Businessclass kleiner en kleiner aan het worden. Want tegenwoordig is ook business vrij luxueus ingericht. Ook de voordelen zijn bijna gelijk, zo hebben ze beiden een aparte ingang aan de gate, kunnen ze in de lounge en hebben ze een breder aanbod aan animatie.

  Upgrade mogelijk in First Class?

  Terwijl een gratis upgrade naar business nog tot te mogelijkheden behoort is een upgrade vanuit economy naar de eerste klasse bijna uitgesloten. Wil je alsnog een upgrade dan zal je daar voor moeten betalen, en ook dit kost nog altijd veel geld. Ook de kans om een gratis upgrade te krijgen vanuit een business is klein maar wel bestaande. Al is dit zeer afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en of je al dan niet bent aangesloten bij een Frequentflyerprogramma. Goede klanten krijgen namelijk veel meer gedaan.

  Meer vragen omtrent reizen met een vliegtuig kan je ons altijd vragen in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is First Class?