Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Handbagage?

  Wat is Handbagage?

  Wat is handbagage?

  Handbagage is de bagage (koffer) die je in tegenstelling van de ruimbagage mee mag meenemen bij het betreden van het vliegtuig (in de passagiersruimte). Deze bagage moet in de opbergvakken boven je stoel worden opgeborgen. Of bij gebrek aan plaats boven jou, onder je stoel. De handbagage is normaal volledig gratis al durven tegenwoordig sommige maatschappijen dit aanrekenen.

  Afmetingen en gewicht

  Hoewel de afmetingen en het gewicht voor een handbagage door de meeste luchtvaartmaatschappijen opgelegd is, wordt dit in realiteit heel weinig tot bijna niet gecontroleerd. Een kleine afwijking op de standaard afmetingen is dus geen enkel probleem. De afmetingen voor deze bagage bedraagt bijna altijd 55 x 40 x 20 cm met een maximum gewicht van 6Kg. Al moet je niet echt naar het gewicht kijken. Wij hebben al tientallen vluchten gemaakt met een gewicht dat meer dan 10 kilogram was. En wij hebben er nooit รฉรฉn probleem mee gehad.

  De juiste afmetingen en gewicht voor jouw vlucht kan je vaak terugvinden bij je boeking gegevens. Is dit niet het geval? Dan moet je eens een kijkje gaan nemen op de website van jouw organisatie. Er zal altijd een pagina zijn met de juiste informatie omtrent je handbagage zijn.

  Wat steek je in een handbagage?

  In je handbagage steek je vooral al je waardevolle spullen. Zoals je laptop, juwelen of camera. Maar ook je belangrijke documenten en je visum of reispas. Daarnaast steek je hier ook best wat kleren in. Voor het geval dat er iets mis zou gaan met je ruimbagage. Dan kan je tenminste enkele dagen verder. Ook e-cigarettes zijn toegelaten, je mag ze enkele niet gebruiken.

  Je mag niet alles in deze bagage steken. Zo mag je geen vloeistoffen meenemen die groter verpakt zijn dan 100 ml. Tenzij je deze op de luchthaven zelf gekocht hebt. Er geld wel een uitzondering van mensen met baby’s. Die mogen een grotere hoeveelheid aan vloeistoffen voor de baby meenemen (na een strenge controle). Ook een vuurwapen of andere gevaarlijke scherpe voorwerpen mogen natuurlijk niet mee. Voor een lijst met alle verboden voorwerpen voor de handbagage kan je hier terugvinden.

  Wat is een handbagage