Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is Ruimbagage?

  Wat is Ruimbagage?

  Wat is Ruimbagage?

  Een ruimbagage is een bagage die je moet inchecken en afgeven bij de balie van jouw luchtvaartmaatschappij. Deze bagage gaat dan mee in het bagageruim. Je kan nadien deze bagage afhalen op je bestemming. Dit gebeurt aan een rolband op de luchthaven waar alle koffers passeren. Deze bagage mag niet mee in de passagiersruimte omdat deze vaak te groot is. Is je koffer klein genoeg dan moet je deze niet inchecken en dan mag je deze gebruiken als handbagage. Voor een ruimbagage moet je bij veel luchtvaartmaatschappijen bijbetalen. Tenzij dit gratis is inbegrepen is in je pakketreis.

  Afmetingen en gewicht?

  De afmetingen en het gewicht voor een ruimbagage is voor elke maatschappij anders. Maar vaak mag deze koffer niet hoger zijn dan 86cm en niet breder zijn dan 115cm. Het gewicht varieert vaak van 18 tot 30 Kg. Voor het juiste gewicht moet je zeker eens kijken bij je boeking-gegevens. Of op de website van jouw luchtvaartmaatschappij. Deze bagage wordt in tegenstelling tot de handbagage wel goed gecontroleerd op gewicht. Zit je over je gewicht, dan moet je een boete betalen.

  Wel in Ruimbagage niet in Handbagage

  Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je niet mag meenemen in je handbagage zoals vloeistoffen verpakt boven de 100ml en scherpe voorwerpen zoals een schaar. Deze voorwerpen mag je wel in je ruimbagage steken. Let wel op, verboden vloeistoffen of producten zoals drugs zijn nog altijd verboden. Want ook je ruimbagage moet door een controle bij de douane gaan. Al je elektronica in je bagage moet ook uit staan. Al zouden wij alle electronica en waardevolle spullen altijd in je handbagage steken. Om te weten wat mag en niet mag moet je zeker deze lijst van de douane eens checken.

  Label je bagage

  Je bagage labelen is nooit een slecht idee. Vermeld hierop je volledige naam maar ook je adres. Dit vermijdt niet alleen problemen bij het afhalen, maar als je ruimbagage dan kwijt is geraakt. Dan komt deze ook gemakkelijker terug thuis.

  Wat is ruimbagage?