Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Wereldticket?

  Wat is een Wereldticket?

  Wat is een wereldticket?

  Een wereldticket is een reeks vliegtickets dat je in รฉรฉn bundel koopt waardoor je een wereldreis kan maken. Je kan dan bijvoorbeeld in Brussel vertrekken en dan doorreizen naar Marokko om dan van daaruit door te reizen naar een ander land. Deze bundels bevatten meestal tussen de 5 a 10 landen. Doordat een wereldticket een bundel van verschillende vluchten is, is de prijs van deze tickets vaak heel goedkoop. Wat er voor zorgt dat je goedkoop kan reizen. Ook wereldcruises zijn momenteel aan een opmars bezig. Alleen zijn deze minder goedkoop, al zit je accommodatie daar natuurlijk wel bij in. Vooral backpackers maken gebruik van deze manier van reizen omdat zij toch vooral op het budget proberen te letten.

  Voor en Nadelen wereldticket

  De voordelen van een wereldticket zijn zoals hierboven al vermeld vooral de kostprijs die laag is. Maar naast dat bespaart het jou ook heel wat tijd. Je moet namelijk niet zelf op zoek naar de goedkoopste tickets. Ook de data (tegen kleine betaling) kan je gemakkelijk verzetten, wat voor veel backpackers wel een groot voordeel kan zijn.

  De nadelen van een wereldticket zijn echter wel dat heel je route al vast ligt. Je moet dus de volgorde van de tickets volgen. Dus stel: je bent ziek en je wil meteen naar huis, dan moet je dit ticket zelf betalen en ben je de andere tickets gewoon kwijt. Al kan dit probleem met een goede verzekering wel opgelost worden.

  Hoe boek je deze reis?

  Een wereldreis boeken is niet zo moeilijk. Er zijn namelijk genoeg reisorganisaties die dit aanbieden. Zo zijn er bijvoorbeeld Kilroy.com, Klm.com en connections.be. Al zijn er nog een tal van andere organisaties waar je dit kan doen. Zelf je wereldticket samenstellen kan je met deze tips.

  Al heb je natuurlijk ook meer nodig dan vliegtickets alleen. Denk maar aan wat je gaat doen op deze locaties en waar je gaat slapen. Allemaal dingen waar je rekening moet bij houden als je dit ticket gaat boeken. Beslis dus ook niet te snel. Misschien lukt het maken van een wereldreis met deze tips.

  Wat is een wereldticket?