Wat is een Babymoon?

Een babymoon is een vakantie waarbij een koppel dat in verwachting is van een baby er samen op uit trekt. Dit om nog eens samen te kunnen genieten van elkaar (misschien wel de laatste keer met twee) en om de geboorte te kunnen voorbereiden. Hetzelfde principe dus als bij een plannymoon maar dan voor de komst van een kindje. Deze manier van reizen wordt populairder en populairder bij jonge koppels.

Wanneer doe je dit?

Natuurlijk is het niet altijd even evident om op vakantie te gaan als je zwanger bent. Mede door misselijkheid en alle andere onaangename dingen die een zwangerschap met zich meebrengt. Daarom wordt er aangeraden om ergens tussen de 16de en 24ste week op Babymoon te gaan. Dit omdat de misselijkheid dan minder zou moeten zijn. En omdat een vroeggeboorte dan bijna is uitgesloten. Natuurlijk is dit voor iedere zwangerschap anders.

Waarom op Babymoon?

Een babymoon is natuurlijk perfect om een beetje tot rust te komen, ver van alle drukte thuis. Maar daarnaast kan het je ook de nodige romantiek geven die thuis misschien niet altijd aanwezig is. Ook kan een gezonde zeelucht of berglucht nooit geen kwaad. Let wel op dat je geen bestemming neemt met extreme weersomstandigheden, kwestie van je lichaam niet extra uit te putten.

Waar naar toe?

Naar waar de babymoon toe gaat, hangt natuurlijk ook wat van de zwangerschap af. Ben je nog al veel misselijk tijdens de zwangerschap, dan ga je niet naar Noord-Amerika reizen. Maar blijf je best binnen Europa en misschien zelfs binnen Belgiรซ. Er is niet mis met een weekendje in de Ardennen of aan de zee. Reis wel altijd naar een land waar de medische zorg van goede kwaliteit is. Je weet namelijk maar nooit. Meer weten over reizen tijdens de zwangerschap vind je hier.

Is een babymoon iets voor jou? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Wat is een babymoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.