Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een pakketreis?

  Wat is een pakketreis?

  Wat is een pakketreis?

  Een pakketreis wordt georganiseerd door een reisorganisatie (touroperator) die meerdere reisdiensten in één verkoopt. Zo kan je een vlucht plus accommodatie samen boeken. Maar ook accommodatie plus vervoer behoort tot een pakketreis. Ook de combinatie van een reisdienst zoals accommodatie kan in een pakketreis ook gecombineerd worden met een toeristische uitstap. Zoals bijvoorbeeld een safari of een bezoek aan een museum. Bij dit soort van reizen betaal je dus één prijs voor meerdere diensten. Deze diensten moeten samen gefactureerd zijn om over een echte pakketreis te spreken. Er zijn 4 verschillende reisdiensten.

  • Passagiersvervoer: Zoals een vliegtuig, trein of bus.
  • Toeristische accommodatie: Bijvoorbeeld een hotel, B&B of bungalowpark.
  • Verhuur van motorvoertuigen: Zoals een auto, moto of Vespa.
  • Alle andere toeristische activiteiten: Zoals een museumbezoek of een safari. (De waarde van de activiteit moet wel minimum 25 procent van het totaal bedrag zijn)

  Verschil met reisarrangement?

  Het verschil tussen een pakketreis en een reisarrangement is zeer simpel. Bij een arrangement boek je verschillende diensten bij verschillende verkopers en reken je apart af. Zo kan je bijvoorbeeld bij een luchtvaartmaatschappij je vlucht boeken en dan via een link op dezelfde website ook een hotel boeken. Als je deze dan samen afrekent spreken we van een pakketreis, is dit niet het geval dan spreken we over een reisarrangement.

  Het verschil tussen deze twee termen is vooral belangrijk voor de verkoper. Want verkoop je een pakketreis dan ben je een reisorganisatie en en anders niet. Wat dan weer belangrijk is voor de verzekering. Want als reisorganisatie dien je ingeschreven te worden bij het Garantiefonds en heb je een uitgebreide informatieplicht naar de klant toe. Daarnaast moet je ook constante bijstand en hulp kunnen verlenen.

  Voor en nadelen pakketreis

  De voordelen van een pakketreis zijn niet ver te zoeken. Zo is alles voor jou geregeld en betaal je maar één prijs. Je moet zelf niet veel meer regelen en kan altijd op bijstand of hulp rekenen. Daarnaast doe je met deze manier van boeken vaak veel voordeel dan dat je dezelfde dingen zelf zou boeken. Je bent ook beter verzekerd als er iets gebeurd. Ook in geval van een faillissement van de reisorganisatie.

  De nadelen van zo’n pakket is dat je vaak zelf minder vrijheid hebt. Precies omdat alles voor jouw al geregeld is. Ook zal je reis veel minder uniek zijn in vele gevallen. Want jij bent natuurlijk niet de enige met een pakketreis.

  Waar boek je dit?

  Je kan een pakketreis boeken bij elke reisorganisatie zoals bijvoorbeeld Tui, Corendon, Sunweb en Eliza was Here. Deze soort van reis kan je niet volledig zelf plannen. Je zal altijd alles bij één organisatie moeten boeken.

  Wat is een Pakketreis