Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Staycation?

  Wat is een Staycation?

  Wat is een Staycation?

  Een staycation is een vakantie waarbij er thuis gebleven word. Dit kan uit financiële overwegingen zijn maar ook om praktische redenen. Zoals kinderen, huisdieren of andere familiale omstandigheden. De Nederlandstalige benaming voor een staycation is een thuisblijfvakantie. De term kent zijn oorsprong al in het jaar 2008/2009 na de financiële crisis. Vaak word een vakantie in eigen land ook gezien als een staycation, maar dit is een foute benoeming. Bij deze reis blijf je gewoon thuis in je eigen huis.

  Is een Staycation populair?

  Een staycation is populairder en populairder aan het worden in Belgie en Nederland. En dan vooral bij de mensen onder de 35 jaar is deze manier van vakantie nemen aan het toenemen. De reden hiervan is vaak een gezinsuitbreiding of de aankoop van een nieuw huis of wagen. Thuisblijven word dan ook niet meer gezien als iets negatiefs. Het aanbod van leuke activiteiten in de zomer is dan ook enorm toegenomen de laatste jaren.

  Wat doe je dan?

  Een staycation wil niet zeggen dat je een hele dag in eigen huis blijft natuurlijk. Je maakt eigenlijk gewone uitstappen zoals op vakantie maar dan in eigen streek. Zo ga je bijvoorbeeld naar de zee, dierentuin, waterpretpark of naar een museum. Natuurlijk kan je ook opzoek gaan naar mindere bekende plekken zoals bijvoorbeeld de spookstad doel bezoeken.

  Voor en Nadelen

  Voordelen

  • Je hoeft geen vliegtuig, boot of andere vervoersmiddelen te gebruiken. Gewoon je eigen wagen.
  • Deze manier van vakantie is zeer budgetvriendelijk
  • Je hebt al het gemak van thuis omdat je gewoon thuis bent.

  Nadelen

  • Je hebt het weer in Belgie en Nederland natuurlijk niet te kiezen.
  • Je kan je problemen of je werk moeilijker los laten, omdat je hier thuis wel constant mee geconfronteerd word.

  Ga jij op Staycation?

  Ga jij dit jaar op een staycation of ga jij toch liever naar ergers anders? Laat het ons weten in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is een Staycation?