Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Lijst met Malaria landen

  Lijst met Malaria landen

  Lijst met Malaria landen

  Wat is Malaria?

  De naam ‘Malaria’ betekent letterlijk ‘slechte adem’. Dit omdat ze vroeger dachten dat deze ziekte van de stinkende lucht boven moerassen kwam. Na onderzoek zijn ze er achter gekomen dat dit niet het geval was. Nu weten we dat dit een infectieziekte is die van mens op mens wordt overgedragen door muggen. Je kan deze ziekte dus krijgen op het moment dat je gestoken wordt door een mug die eerder al een besmet iemand heeft gestoken. Deze ziekte komt gelukkig niet in elk land voor. Daarom maakten wij een lijst met malaria landen zodat je weet waar je medicatie moet nemen.

  Want deze infectieziekte is niet om te lachen. Ze verplaatst en vermenigvuldigt zich in je bloedcellen en kan dodelijk zijn. De eerste symptomen van deze ziekte zijn koorts en rillingen. Deze symptomen kunnen constant voorkomen maar ook om de twee à drie dagen.

  Lijst met malaria landen

  Afrika

  Afrika is natuurlijk het bekendste continent waar deze ziekte voorkomt. In de volgende lijst met malaria landen kan je de landen waar je medicatie moet nemen terugvinden. Soms is dit maar in een klein deel van het land zoals in Zuid-Afrika. Maar het is er zeker aanwezig.

  Angola

  Benin

  Botswana

  Burkina Faso

  Burundi

  Afrikaanse Republiek

  Comoren

  Congo-Brazzaville

  Congo-Kinshasa

  Zuid-Afrika

  Zuid-Soedan.

  Djibouti

  Guinea

  Eritrea

  Ethiopië

  Gabon

  Gambia

  Ghana

  Guinee

  Guinee-Bissau

  Ivoorkust

  Kaapverdie

  Zimbabwe

  Liberia

  Kameroen

  Kenia

  Madagaskar

  Malawi

  Mali

  Mauritanië

  Mayotte

  Mozambique

  Namibië

  Uganda

  Zambia

  Niger

  Nigeria

  Rwanda

  Sao Tomé

  Senegal

  Sierra Leone

  Somalië

  Soedan

  Swaziland

  Tanzania

  Togo

  Tsjaad

  Azië

  Ook in Azië heb je in sommige landen de malariamug. In de volgende landen op deze lijst met malaria landen komt malaria voor. Soms maar in een klein deel maar het is er zeker aanwezig.

  Afghanistan

  Bhutan

  India

  Irak

  Iran

  Jemen

  Kirgizië

  Laos

  Noord-Korea

  Oezbekistan

  Oost-Timor

  Pakistan

  Tadzjikistan

  Bangladesh,

  Cambodja

  China

  Filipijnen

  Indonesië

  Maleisië

  Myanmar

  Nepal

  Saoedi-Arabië

  Sri Lanka

  Thailand

  Vietnam

  Zuid-Korea

  Europa

  Hoewel je in Europa amper tot geen malaria zal terugvinden zijn er toch ook 4 landen waar dit kan voorkomen. Zo kan dit in kleine delen van Turkije, Georgie en Azerbeidzjan voorkomen maar versassend genoeg zijn er ook 4 gevallen in Griekenland vastgesteld. Dit in de regio Peloponnesos tot aan Thessaloniki. Dit zijn wel zeldzame voorvallen. Er zijn hier praktisch geen gevallen aanwezig.

  Noord-Amerika

  Ook in Noord-Amerika komt deze ziekte voor. Daarom moet je ook in de volgende landen malaria medicatie nemen of je toch zeker informeren. Want niet in elk land is malaria volledig aanwezig. Malaria komt namelijk voor in Belize, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua en ook Panama.

  Oceanië (Australië)

  Het continent met de minste aantal landen waar malaria voorkomt is namelijk Oceanië. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hier minder voorzorgen moet nemen. Ook hier zal je genoeg medicatie moeten nemen. Zo moet je in Papoea Nieuw Guinea en Salomonseilanden opletten. Maar ook in sommige delen van Vanuatu.

  Zuid-Amerika

  Ten slotte is er nog Zuid-Amerika. Ook in dit continent heb je enkele malaria landen. Maar ook in deze lijst met malaria landen is niet elk land volledig gevaarlijk. Zo zijn de landen Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Guyana en Peru net als Suriname. Maar ook Venezuela en Paraguay.

  Hoe voorkom je dit?

  Malaria voorkomen is tegenwoordig niet moeilijk. Zo kan je malariapillen nemen waardoor de verspreiding van het virus gestopt wordt. Je hebt twee mogelijkheden namelijk de Malarone pil en de Lariam pil. Echter hebben beide pillen een nadeel. Zo moet je de Malarone pil elke dag nemen waardoor de prijs na enkele dagen vakantie wel kan oplopen. De oplossing is dan de Lariam pil. Echter kan je van deze pil enkele bijwerkingen krijgen zoals psychische problemen tot zelfs een depressie. Maar deze bijwerkingen zijn altijd beter als de ziekte zelf, denken we dan.

  Deze lijst is opgemaakt in oktober 2019. Daardoor kan het zijn dat deze lijst niet up-to-date is. Controleer daarom altijd het officieel kanaal. Evenals kan je ook langs gaan bij je huisarts. Naast malaria moet je natuurlijk ook met andere ziektes rekening houden zoals bijvoorbeeld gele koorts.

  Lijst met Malaria landen