Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een reisverzekering?

  Wat is een reisverzekering?

  Wat is een reisverzekering?

  Een reisverzekering is een verzekering tegen ongevallen of schade dat opgelopen wordt tijdens een vakantie of reis in het buitenland. In sommige landen zoals Amerika en Mexico is een reisverzekering als toerist verplicht. Je hebt zowel een reisverzekering voor jou als persoon als voor je auto. Want bij reizen naar het buitenland moet je soms een extra verzekering voor je auto nemen. Dit hangt wel af van jouw verzekeringsagent. Een annulatieverzekering is enkel een verzekering bij annuleren van je reis, dit is dus geen reisverzekering die eventuele schade op vakantie dekt. Ook een verzekering voor je bagage is geen volledige verzekering voor op vakantie.

  Kortlopende reisverzekering

  Een kortlopende reisverzekering is een verzekering waarbij je een contract afsluit voor de periode dat je op vakantie gaat. Iets wat aangeraden is als je maar één of twee keer per jaar op vakantie gaat. Je moet ook maar één keer een premie betalen bij het afsluiten van dit contract. Tegenwoordig zijn er reisorganisaties die deze vorm van verzekering samen aanbieden met een reis.

  Doorlopende reisverzekering

  Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die het hele jaar door loopt. Ideaal dus voor mensen die vaak op citytrip gaan, op skivakantie of gewoon meermaals per jaar er op uit trekken. Zoals wij, met onze reisblog , hebben een doorlopende verzekering. Deze verzekering loopt elk jaar gewoon door, dus als je deze voor het komende jaar wil afsluiten moet je dit een maand voor het verlopen van het jaar laten weten.

  Welke risico’s verzekerd?

  Wat er juist allemaal verzekerd is hangt ook een beetje af bij welke verzekeringsmakelaar je deze genomen hebt. Maar in bijna 95 procent van de gevallen zit er persoonlijke schade zoals ziekte of accidenten in. En ook schade aan persoonlijke spullen met waarde, repatriëring vanuit het buitenland en in sommige gevallen zit er ook een annulatieverzekering in. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Voor extra tips om een goede verzekering af te sluiten kan je altijd eens hier kijken.

  Meer vragen over het verzekeren van je reis? Vraag ze dan gerust in de comments of op onze Facebookpagina.

  Wat is een reisverzekering