Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een safari?

  Wat is een safari?

  Wat is een safari?

  Een safari kan zowel een jachtexpeditie zijn als een toeristen uitstap waarbij het doel foto’s maken is van bijvoorbeeld de big 5 in Afrika. Het woord ‘safari’ komt uit het Swahili en betekent eigenlijk Lange reis. Dat op zijn beurt dan weer komt van het het Afrikaanse woord Safar. Wat in deze taal reis betekent. Hoewel een safari tegenwoordig door toeristen gedaan wordt en heel vreedzaam is, was dit vroeger helemaal anders. Toen werd er gejaagd op de dieren om deze te doden. Om er dan daarna met te kunnen pronken. Zij zagen dit dode dier dan als trofee. Hoewel dit nu verboden is, wordt dit helaas nog altijd gedaan. Dit zorgt ervoor zorgt dat sommige diersoorten in het Afrikaanse continent met uitsterven bedreigd zijn. Bij een safari is het gebruikelijk om in een lodge te overnachten.

  Verschillende soorten Safari

  Hoewel bijna iedereen bij een safari meteen denkt aan een reis in een jeep, zijn er toch veel mogelijkheden. Zo heb je de bekende Game Drive. Deze safari’s worden in de bekende open jeeps gedaan (vaak in groep). Of je kan een privé gids nemen (deze zijn wel zeer duur). Ook zelf rijden met een Self Drive behoort tot de mogelijkheden. En voor wie echt van avontuur houdt en er ook wat voor over heeft, kan altijd een luchtballon of vliegtuigsafari maken. Zeer indrukwekkend maar duur.

  Andere mogelijkheden zijn nog een wandel safari, te paard, met de kano, met de fiets en tegenwoordig zelfs met de trein. Al is de vraag dan of dit nog een echte zoektocht naar dieren is.

  Waar doe je dit?

  De authentieke safari’s waarbij je bijvoorbeeld op zoek gaat naar de big five ga je alleen in het continent Afrika vinden. Met name Kenia, Botswana, Tanzania, Namibië, Malawi en in Zuid-Afrika.

  Tegenwoordig wordt de term vaker en vaker gebruikt en kan je ook in andere landen een soortgelijke expeditie ondernemen. Vaak zijn dit wel toeristische routes die ver afwijken van wat het eigenlijk echt is.

  Wil jij ook net zoals ons het wild jagen tegengaan? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Animal Rights.

  Wat is een safari?

  Betekenis van een Safari