Wat is de Trollstigen?

No comments

Wat is de Trollstigen?

De Trollstigen of in het Nederlands de Trollenladder is een amper 20 kilometer lange weg door het Noorse gebergte. Het is een toeristische weg van 11 haarspeldbochten waarbij je langs watervallen en bergen rijd. Deze weg werd geopend in het jaar 1936 na een bouwtijd van 8 jaar. Deze lange bouwtijd komt voor door de moeilijkheidsgraad van deze weg in de bergen. Hoewel deze weg bij opening zeer smal was. Is deze route nu breder gemaakt. Waardoor je er nu gemakkelijk met twee wagen kan passeren. Bovenaan deze route heb je een uitkijk platform.

Hoogtepunten Trollstigen

Deze Trollstigen is één groot hoogtepunt. Want een roadtrip op deze weg met 11 haarspeldbochten is gewoon adembenemend. Met een prachtige uitzicht op elk moment van deze route en een paar watervallen waar je gewoon langs rijd. Op het einde van deze volledige route kom je bij een platform waarbij je ook nog eens een mooi overzicht over deze weg krijgt. Puur genieten van de natuur! Daarnaast is er hier ook een bezoekcentrum aanwezig waar je meer informatie over de regio kan terugvinden. Meer hoogtepunten van deze route vind je op de website van Vistit Norway.

Wanneer en hoe?

Deze Trollstigen is bij vriestemperaturen gesloten, daarom is het aangeraden om deze route in de maanden juli, augustus en september te maken. Want ook in mei en juni kan deze route soms afgesloten zijn in de ochtend, dit vanwege nachtvorst.

Deze route is met zijn 20 kilometer niet echt lang. Daarom kan je deze route gemakkelijk op één uur doen. Echter zal je wel een halve dag moet inplannen voor deze route. Want bovenaan deze route moet je gewoon je tijd nemen om van het uitzicht te genieten. Deze route is ontdanks zijn vele haarspeldbochten perfect te doen met de camper of caravan.

Deze route niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij onze lijst met alle roadtrip routes.

Wat is de Trollstigen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.