Wat is couchsurfen?

Wat is CouchSurfen?

No comments

Wat is CouchSurfen?

Bij CouchSurfen overnacht je zoals de naam al doet vermoeden gewoon op de zetel bij mensen thuis. Dit is in de meeste gevallen volledig gratis en dus een heel goedkope manier van reizen. Al mag je tegenwoordig couchsurfen wel wat breder nemen dan de zetel alleen. Want tegenwoordig kan je ook gewoon een bed krijgen bij deze manier van reizen. Vaak worden deze slaapplaatsen aangeboden door andere reizigers die dit zelf ooit ondernomen hebben en die nu andere mensen het zelfde gunnen. Dus een simpel antwoord op de vraag ‘Wat is CouchSurfen?’ is goedkoop bij mensen op de zetel op de sofa overnachten.

Waar kan ik deze slaapplaatsen vinden?

Heel gemakkelijk want er zijn volledige website rond gebouwd waarbij je gemakkelijk een slaapplaats kan terugvinden, namelijk Hospitality Club en Couchsurfing.com en enkele andere alternatieven. Maar ook zelf een plek kan aanbieden. Al moeten wij zeggen dat in tijden van Airbnb het aanbod wel kleiner geworden op deze website omdat je er daar wel wat geld voor kan krijgen. Het enige nadeel aan CouchSurfen is volgens ons wel dat je heel goed gaat moeten zien bij wie je overnacht. Want heel veel controle is hier niet op. Natuurlijk is je gevoel volgen in dit soort zaken meestal de beste oplossing. Een eerste keer couchsurfen? Met deze tips lukt het zeker!

Meer kans als je zelf ook iets aanbied?

Het is niet zo dat je op de websites zelf een voordeel krijgt omdat je zelf een ook een slaapplaats zou aanbieden. Wel ga je waarschijnlijk een voordeel hebben bij de hosts zelf, omdat ze zien dat jij echt wel te vertrouwen bent en goed weet wat het betekent om gasten te hebben. Want door de 9 miljoen gebruikers die er momenteel gebruik maken van de beschikbare platforms is er echt wel wat concurrentie.

Ga jij ook couchsurfen?

Ga jij ook couchsurfen? Of is deze goedkope manier van reizen niets voor jou? Laat het ons zeker weten in de comments. En hopelijk hebben we jullie wat kunnen helpen met de vraag wat is couchsurfen.

Een leuk alternatief dat nog goedkoper is dan Couchsurfen is Housesitting. Helaas is dit nog niet door iedereen gekend. Maar wel goed en betrouwbaar.