Wat is Economy class?

No comments

Wat is Economy class?

Economy class of ook wel eens toeristenklasse genoemd is de goedkoopste klasse dat je kan boeken in een vliegtuig. Voor een ticket in economy class betaal je minder dan voor een ticket in business of first class. Deze klasse is goedkoper omdat je dan iets minder luxe hebt. Zo heb je minder beenruimte, je stoel kan minder ver naar achter en je hebt een iets kleiner aanbod van animatie aan boord. Deze klasse bevindt zich altijd achteraan in het vliegtuig, achter alle andere klassen. Een vliegtuig is bijna altijd voor 80 procent gevuld met toeristenklasse. Dit omdat de prijs van de andere klassen aanzienlijk hoger is.

Is er echt een groot verschil?

Het verschil tussen economy class en business class is buiten de prijs niet veel. Zo heb je in business iets meer ruimte (niet veel) op je zitplaats. Heb je een ruimer aanbod aan drank en eten. En kan je bij het opstijgen een krant krijgen. Naar onze mening te weinig verschil dus om dit te boeken bij een korte vlucht. Bij een langere vlucht kan dit wel aangenaam zijn door de extra plaats dat je hebt. Het verschil tussen economy class en first class is echter wel groter. Zo zal je in first class een zeer ruim aanbod aan drank en eten krijgen. Een groter privé-scherm, een stoel waar je bijna een bed kan van maken en personeel dat constant tot je beschikking staat. Je betaalt voor een ticket in first class dan ook aanzienlijk meer. Niet elk vliegtuig heeft dit.

Premium Economy Class

Naast de gewone Economy Class heb je tegenwoordig ook de Premium Economy of ook wel eens Main Cabin Select of World Traveller Plus  genoemd. Dit is een klasse tussen de economy en de business en is eigenlijk maar een kleine verbetering op de gewone toeristenklasse. Vaak kan je met wat geluk een gratis upgrade krijgen naar deze klasse. Hou dit dus goed in het oog aan de gate. Niet elke organisatie of vliegtuig heeft dit.

Goedkope tickets kan je scoren met de tips die je hier kan vinden.

Wat is Economy class?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.