Wat is een Camping

No comments

Wat is een Camping?

Een camping of kampeerterrein is een plek die uitgerust is om op te kamperen. Je kan hier verblijven met je tent, caravan en zelfs camper. Deze manier van reizen is veel goedkoper dan in bijvoorbeeld een hotel verblijven. Op een kampeerterrein zijn ook altijd enkele voorzieningen voorzien zoals een sanitair gebouw waar je naar het toilet kan en waar je jezelf ook kan douchen. Tegenwoordig heb je in zeer toeristische regio’s al grotere campings waar je zelf een zwembad, receptie en een supermarkt kan terugvinden. Waardoor het verschil met een Glamping bijzonder klein word.

Waar kan je een camping boeken?

Een camping hoef je niet altijd op voorhand te boeken. Je kan namelijk ook gewoon onderweg bij een kampeerterrein stoppen en dan vragen naar een staanplaats. Want vaak is er altijd wel een plaatsje vrij. Wil je toch net iets meer zekerheid dan kan je dit ook op voorhand boeken bij websites als Vacansoleil, Suncamp en ANWB. Al ka je dit tegenwoordig ook al vinden bij booking.com. Controleer online bij het boeken altijd de reviews. Zo voorkom je een slechte camping.

Voor en nadelen

Het grote voordeel van een camping is natuurlijk de kostprijs. Een andere verblijfplaats in toeristische zone zal altijd veel duurder zijn dan een plaatsje op het kampeerterrein. Daarnaast word er op een kampeerterrein ook vaak socialer met elkaar omgegaan, wat ook altijd leuk is. Ook ga je bij het kamperen back to the basics en dat kan ook wel eens leuk zijn.

Hoewel een camping niet veel nadelen heeft, zijn die er wel duidelijk. Zo zal je altijd wel lawaai hebben. Een tent of caravan is namelijk niet altijd even goed geïsoleerd. Ook heb je veel meer werk dan bij een hotel waar alles voor jouw gedaan word. Echte totale rust zal je hier dus nooit vinden maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd.

Verschillende soorten campings

Wat is een camping?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.