Wat is een Caravan?

No comments

Wat is een Caravan?

Een caravan is een verplaatsbare woning dat je aan een gemotoriseerd voertuig kan hangen. Vaak is dit aan een personenauto of een SUV maar ook soms aan een camionette. Deze woning word heel vaak gebruikt om mee op vakantie te gaan. Je verblijft dan met je wagen en aanhangwagen op een camping. Want je mag met deze niet op de openbare weg staan of er in verblijven. Echter bestaan er tegenwoordig ook stacaravans waarin permanent verbleven word. Deze worden zelden tot nooit verplaats. Deze manier van toerisme is zeer populair in Nederland en Belgie.

Verschil met camper

Voor het verschil met een camper moet je niet ver zoeken. Een camper is namelijk een gemotoriseerd voertuig met daaraan een woninggedeelte. Bij een caravan heb je enkel de woonruimte en heb je nog een externe wagen nodig om hem vooruit te trekken. Het voordeel hiervan is dat je deze ook op de camping kan ontkoppelen, waardoor je er met de wagen alleen op kan uittrekken. Iets wat met de camper niet kan. Wat vooral in grote steden lastig kan zijn.

Rijbewijs voor een caravan?

Een vraag die vaak aan ons gesteld word. Is wat voor rijbewijs je nodig hebt voor een caravan. En het antwoord is daar heel simpel op. Zolang dat je wagen plus aanhangwagen in totaal niet meer weegt dan 3500 kilogram heb je genoeg aan je rijbewijs B. Ga je hierboven dan moet je voor een rijbewijs BE gaan. Echter gebeurt het niet vaak dat de wagen plus aanhangwagen meer weegt dan 3500 kilogram.

Waar koop je dit?

Je kan een caravan tegenwoordig gemakkelijk kopen via een tweedehands website en deze dan opknappen. Een methode die ook wij hebben gebruikt en ons veel geld heeft uitgespaard. Natuurlijk kan je ook een nieuwe kopen bij één van de verdelers die je gemakkelijk online kan terugvinden. Als je niet meteen het budget hebt voor de aankoop van deze aanhangwagen. Dan kan je deze ook huren bij organisaties als Camptoo.

Wat is een Caravan?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.