Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat is een Nationaal Park?

  Wat is een Nationaal Park?

  Wat is een Nationaal Park?

  Een Nationaal Park is een park dat beschermt is om zo de fauna en flora van dit domein te bewaren. Vooral de parken van Amerika zijn populair en goed gekend. Denk maar aan de Grand Canyon en Yellowstone. Dit is niet zo verwonderlijk want deze term is dan ook hier ontstaan. De rest van de wereld heeft dit nadien overgenomen. Ook in België en Nederland kan je enkele nationale parken vinden. Al zijn deze helemaal anders dan die in Amerika. Zo moet je in de meeste Amerikaanse Nationale parken inkom betalen en zijn de meeste Belgische en Nederlandse parken gratis. Ook is de controle op deze parken in de lage landen minder groot en streng.

  Waar kan je een Nationaal Park vinden?

  Je kan een Nationaal Park vinden in elk continent in de wereld. De meest bekende en grootste parken kan je terugvinden in Amerika, Canada, Australië en Zuid-Afrika.

  Afrika

  De volgende landen in Afrika hebben een officieel Nationaal Park. Gabon, Kenia, Madagaskar, Namibië, Tanzania en Zuid-Afrika. Vaak kan je in deze parken ook een safari maken. Opzoek naar de Big Five.

  Amerika

  De volgende landen in Amerika hebben een nationaal park. Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Mexico, Peru de Verenigde staten natuurlijk. De twee continenten in Amerika hebben hebben qua oppervlakte parken een grote voorsprong op de andere continenten.

  Azië

  Ook Azië heeft enkele Nationale Parken. Zo hebben de Filipijnen, India, Indonesië en Iran allemaal een park. Deze zijn in Europa misschien niet bekend. Toch zijn deze allemaal prachtig. En zeker de moeite waard om eens te bekijken.

  Australie

  Het continent Australië beschikt niet over zoveel verschillende landen. En toch hebben zij ook twee landen met een Nationaal Park. Namelijk Nieuw-Zeeland en Australië zelf. De parken in deze twee landen zijn zelf zeer groot.

  Europa

  Europa heeft veel verschillende nationale parken maar de meeste zijn niet zo groot. De lijst met landen in Europa in dan ook aanzienlijk. Albanië, Belgie, Bosnië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd-Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en natuurlijk Zwitserland. De meeste van deze parken worden dan wel nationaal park genoemd echter groot zijn deze niet.

  Welke zag jij?

  Welke nationale parken zag jij? Wij zagen er al enkele in Amerika en Zuid-Afrika. Deze waren prachtig en wij raden deze dan ook aan iedereen aan. Hebben jullie al nationale parken bezocht? Laat het ons zeker weten in de comments.

  Wil je ook een park in Amerika bezoeken? Kijk dan zeker even hier.

  Wat is een nationaal park?