Wat is een Visum?

No comments

Wat is een Visum?

Een visum is een document dat je toegang geeft tot een bepaald land. In sommige landen zoals Amerika is dit verplicht. Een visum moet u bijna altijd op voorhand aanvragen bij de ambassade of bij het consulaat van het land waar je naar toe trekt. Hebt u een dit document nodig dan zal u ook eerst een internationaal paspoort nodig hebben. Dat minstens nog 6 maanden geldig is. Tegenwoordig kan je bij verschillende landen je visum ook al online aanvragen of zelfs ter plekke in het land zelf. Controleer dit wel goed want zonder geldig visum kom je een land niet binnen. Voor een juiste update kan je altijd kijken op de officiële website van de overheid.

Kost een visum geld?

Een visum heeft vaak een eenmalige administratiekost. Deze prijs zal wel nooit heel hoog liggen. Al kost een ESTA voor Amerika bijna 30 euro. Hiermee mag je dan 90 dagen in het land blijven. Maar dan in Indonesië en Mexico is dit dan weer gratis. Bij beide landen moet je trouwens geen aanvraag op voorhand doen. Dit regel je op de luchthaven.

Verschillende soorten

Je hebt wel een aantal verschillende soorten visum. Zo heb je een transitvisum, die je alleen het recht geeft om een land te doorkruisen op weg naar een ander land. Dan heb je het document voor de toeristen. Hiermee mag je door het land reizen voor een bepaalde periode. En de laatste is een uitreisvisa. Hiermee mag je het land verlaten. Dit visa word vaak gebruikt na politieke strubbelingen.

Daarnaast heb je ook nog een tijdelijke en vaste verblijfsvergunning. Maar deze vraag je enkele aan als je wil verhuizen naar een ander land. Als toerist heb je dit dus absoluut niet nodig.

Europa

Binnen de Europa heb je geen visum niet meer nodig. Alsook geen internationaal paspoort. Het enige wat je nodig hebt is een gewone identiteitskaart. Dit komt door het vrij verkeer binnen Europa dat in het Schengenverdrag is afgesloten. Iemand dat van buiten Europa komt gaat wel een visum moeten aanvragen. En deze regels zijn soms streng.

Wat is een visum

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.