Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat zijn Travellercheques

  Wat zijn Travellercheques

  Wat zijn Travellercheques?

  Travellercheques zijn cheques uitgeven door een bank die je in het buitenland, mits vertoon van je reispas, kan inwisselen voor de lokale valuta. Dit is een oude manier om veel geld geld in รฉรฉn keer te vervoeren. En dit zonder dat je in de problemen komt bij de controle. Tegenwoordig wordt deze manier zelden tot niet meer gebruikt omdat je nu ook een creditkaart en bankkaart hebt. Waar je in bijna elk land ter wereld mee kan betalen of geld afhalen. Je kan deze cheques dus ook niet meer kopen.

  Wat maakt een Travellercheque veilig?

  Een Travellercheque is vooral veilig omdat deze in zekere zin verzekerd is bij het kwijtspelen van de cheque. Dit omdat je bij het afhalen van je geld met je cheques je reispas moet laten zien en je handtekening moet geven. Laat je bijvoorbeeld een echt geldbriefje vallen dan ben je dat natuurlijk kwijt. En zolang je geld niet is afgehaald met die check en je hebt je bon van aankoop nog (met datum) dan wordt de verloren check ook terugbetaald. Zeker veilig dus, maar dat is een gewone bankkaart dus ook. Een credit -kaart is dan weer minder veilig, zeker in landen als Amerika waar je zelfs geen code meer moet ingeven.

  Waar wissel je ze in?

  Het grote probleem in deze tijden is dat je de travellercheques bijna nergens meer kan inwisselen omdat dit zo weinig gebruikt wordt. Vaak kan dit enkel nog bij American Express. De houdbaarheidsdatum is momenteel nog onbeperkt. Dus heb je thuis nog ergens zo’n travellercheques liggen? Dan kan je die nog steeds inwisselen maar je zal wel goed moeten zoeken waar dit kan. Bij Travelex zou dit nog steeds kunnen. En dit formulier kan je dan helpen bij een aanvraag op terugbetaling van je cheques. De cheques van bijvoorbeeld Thomas Cook kan je niet meer inwisselen omdat dit bedrijf failliet is gegaan.

  Wat zijn Travellercheques