Wat is de Yungasweg?

No comments

Wat is de Yungasweg?

De noordelijke Yungasweg of in het Spaans de El Camino de la Muerto weg is een 61 tot 69 kilometer lange weg doorheen Bolivia. En werd in het verleden al een paar keer bestempeld als de gevaarlijkste weg van de wereld. Volgens een schatting zouden er hier gemiddeld 250 mensen per jaar sterven. En dat ondanks enkele vernieuwingen in 2006. En ondanks dit grote sterftegetal, is deze route toch ongelofelijk populair bij toeristen. Deze weg start in La Paz en eindigt in Coroico en is niet geasfalteerd.

Hoogtepunten van de Yungasweg?

De Yungasweg zijn grootste hoogtepunt is waarschijnlijk de constante spanning die deze weg met zich meedraagt. Want je rijdt dan ook bijna constant naast een ravijn. Deze route wordt dan ook vaak door waaghalzen gedaan die op zoek zijn naar wat extra spanning. Vooral de afdaling met de mountainbike is zeer populair. Deze activiteit wordt vaak verkocht in een pakketreis door een touroperator. Deze route afleggen met de mountainbike mag dan wel minder gevaarlijk zijn, toch sterft hier gemiddeld per jaar ook één iemand.

Wanneer en hoe?

Hoewel Bolivia extreme weersomstandigheden kent, kan je dit land het hele jaar door bezoeken. Echter is de beste periode om deze Yungasweg te bezoeken van mei tot en met oktober. Dit omdat je dan meer kans hebt op goed weer en minder regen. Nadeel is wel dat de dagen korter zijn. En dat je meer zal moeten betalen, want dit is uiteraard ook het hoogseizoen voor Bolivia.

Je kan deze route afleggen in een halve dag met de auto of mountainbike. Echter is en blijft dit altijd een risico, zeker als je zelf rijdt. Een ervaren chauffeur inhuren is nooit een slecht idee. Ben je op zoek naar een iets veiligere route dan deze dodenweg? Neem dan zeker eens een kijkje in deze lijst met roadtrip routes.

Wat is de Yungasweg?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.