Kerst komt er bijna aan en wat is er leuker dan samen een kerstfilm kijken met de familie? En ook dit jaar kan dit op Netflix, want naast het aanbod dat er vorig jaar al aanwezig was, heeft Netflix weer een heleboel nieuwe films uitgebracht waaronder zelfs een vervolg op A Christmas Prince. Wij bekeken al deze kerstfilms en gaven ze een beoordeling voor jullie. Lees hier alles dus over de kerstfilms in 2018.

Kerstfilms in 2018

The Holiday Calendar 6,5/10

Een worstelende maar getalenteerde fotograaf erft een antieke adventskalender  van haar oma voor de feestdagen, waarvan de inhoud de toekomst lijkt te voorspellen. Zal het haar lukken om samen met haar beste vriend en opa haar leven op orde te krijgen? En belangrijker nog, zal ze haar dromen kunnen waar maken?

Onze mening

Hoewel dit een mooi romantisch verhaal is, is het toch voorspelbaar. Zo kan je na 10 minuten de volledige film voorspellen en dat is spijtig. Al heb je dit normaal bij kerstfilms wel altijd. En dat is het hem nu net, voor ons is dit niet echt een kerstfilm (ondanks de adventskalender) maar vooral een romantische film die zich afspeelt in de kerstperiode. Het is dus niet de beste kerstfilm in 2018 maar wel de moeite om eens te bekijken en zeker als je een luchtige film zoekt.

Christmas with a view 6,5/10

Een manager in het restaurant van een hotel denkt alleen maar aan werken en werken. En doet er dan ook alles aan om zo hoog mogelijk te eindigen. Het is zelfs zo erg dat familie op de tweede plek komt, zelfs rond de kerstperiode. Al kan daar verandering in komen door de nieuwe chef in het restaurant. Die zeer bekend en ook fel begeerd is. Zal hij haar doen veranderen of zal het helemaal anders uitdraaien?

Onze mening

Dat hij tot de kerstfilms van 2018 behoort is enkel en alleen omdat het verhaal zich afspeelt in de kerstperiode. Maar eerlijk is eerlijk, je hebt wel een fijn kerstgevoel bij deze film en mede omdat alles bij kerst ook om familie draait. Maar over het algemeen is deze film niet hoogstaand en soms wat raar (vooral in begin) en heel voorspelbaar… Onze conclusie is dat het een goede B-film is maar meer niet.

The Christmas Chronicles 9/10

Nadat een broer en zijn zus per ongeluk de slee van de kerstman laten crashen is Kerstmis in groot gevaar. Het doel daardoor is nu Kerst op één nacht redden met de hulp van een kerstman zoals je hem nog nooit zag. Al krijgen ze ook wel wat extra hulp van de bekende rendieren en elfjes. Zeker wanneer de kerstman niet meer in staat is te helpen. Zal het ze lukken om alle kinderen tijdig een pakje te bezorgen?

Onze mening

Eindelijk eens een kerstfilm, door Netflix gemaakt, met een kerstman er in. Het is geen typische kerstman zoals je hem kent, maar eentje met pit, wat het wel extra leuk maakt om naar te kijken. Voor ons is dit dan ook de ideale kerstfilm om met de hele familie te bekijken. De film heeft een boeiend verhaal en mooi gemaakte beelden. Al hadden ze bij de elfjes misschien net iets meer hun best mogen doen. Al is dit niet iets waar we ons echt aan stoorden. Deze film is een echte kersttopper en misschien wel de beste kerstfilm in 2018 op Netflix.

The Princes switch 7,5/10

Als een nuchtere banketbakster uit Chicago en een toekomstige prinses van Belgravia elkaar ontmoeten, ontdekken ze dat het dubbelgangers zijn. En omdat de toekomstige prinses van dit rare kerstland wil weten hoe het is om gewoon te zijn voordat ze trouwt, beslissen ze om drie dagen van leven te wisselen. Zal alles na deze 3 dagen nog hetzelfde zijn? Dat is de vraag.

Onze mening

Hoewel dit weer meer een romantisch verhaal is, is dit wel degelijk een kerstfilm. En dat mede door de hele sfeer die er hangt in het verzonnen land Belgravia. Want dit land ademt gewoon kerstmis zoals je het enkel in je dromen zou beleven. En dat maakt het heel leuk en gezellig om te kijken. Dat de hoofdrol door Vanessa Hudgens wordt gespeeld is alleen maar een pluspunt want deze rol vertolkt ze heel goed, zoals al haar tegenspelers trouwens. Deze film brengt je in de kerstsfeer.

Puppy Star Christmas 5/10

Wanneer enkele honden een tegenslag in het leven kennen, raken ze op het verkeerde pad. Ze beslissen dan maar de kerstman te ontvoeren zodat zij geld kunnen vragen voor al het speelgoed dat de elfen maken. Echter zijn er nog andere goede puppies die er alles gaan aan doen om de kerstman te helpen en Kerst te redden.

Onze mening

Wij weten dat deze film vooral gemaakt wordt voor kinderen maar dat maakt deze film echt niet beter. Het verhaal is zwak gespeeld en ook het budget van de film lijkt niet zo groot te zijn. Zeker als je weet welke technologie er tegenwoordig allemaal bestaat. Daarbovenop is de voice over heel slecht gedaan. Misschien zijn we wat streng, maar vergeleken met de Beethoven- en Chipmunks-films weet je gewoon dat er meer mogelijk is dan dit. Hopelijk vinden kinderen het beter dan ons.

A Christmas Prince –  The Royal Wedding 7/10

Het vervolg op A Christmas Prince van vorig jaar volgt deze keer de trouw die er zit aan te komen tussen de twee tortelduifjes. Al lijkt dit door een politieke crisis niet zo te lopen als gehoopt. Zal het bij een politieke crisis blijven of slaagt de crisis over op hun relatie?

Onze mening

Hoewel deze film niet slecht is, is hij toch een pak minder dan zijn voorganger. Mede omdat er misschien wat minder verrassingen in zitten en omdat een vervolg misschien niet meteen nodig was. Zo is er ook geen tweede Sneeuwwitje of Doornroosje gemaakt. Want als een sprookje nu eenmaal verteld is, dan is het gedaan. Maar los van het mindere verhaal is dit wel een feel good-film waarbij je niet te veel hoeft na te denken.

Kerstfilms in 2018

Naar welke kerstfilms in 2018 op Netflix kijk jij uit? Laat het ons weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Geen fan van kerst? Kijk dan zeker eens in onze database met beste en slechtste series op Netflix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.