In deze periode van het jaar is er toch niets beter dan gezellig binnen een kerstfilm op Netflix kijken? Zeker als het buiten slecht en koud weer is. Ook een lekkere chocolademelk mag natuurlijk niet ontbreken. Eerder gaven we jullie al een lijst met alle nieuwe series in december op Netflix. Nu geven we hieronder een lijstje met de leukste kerstfilms op Netflix. Een kerstcadeau van ons aan jullie!

A Christmas Prince 8/10

Hoewel dit meer een prinsessenfilm is die zich afspeelt tijdens de kerstperiode in plaats van een echte kerstfilm, is dit toch leuk om te bekijken. De film is lekker luchtig en heel voorspelbaar en met de nodige kerstversiering. Bekijk hier de trailer.

A wish for Christmas 7/10

Wanneer de baas van Sara haar goede idee steelt, vraagt ze de kerstman moed om voor zichzelf op te komen. Maar kan de 48 uur durende magie een blijvend verschil uitmaken?  Dit een leuke kerstfilm over de echte kerstgedachte met een snuifje romantiek. Misschien niet de allerbeste film qua beeld maar zeker een aanrader. Bekijk hier de trailer.

I’ll be home for Christmas 5/10

Assistent-officier Jackie wil een zaak afronden en kerst vieren met haar dochter, maar haar plannen vallen in duigen wanneer haar vader plots opduikt. Niet het beste acteer- en filmwerk in deze film. Voor ons moet een kerstfilm ook luchtig zijn… maar deze is gewoon erg simpel. Wij zijn geen fan van deze film. Bekijk hier de trailer.

El Camino Christmas  6/10

Een groep vreemden zit op kerstavond vast in een slijterij tijdens een vermeende roofoverval. Ze delen verborgen waarheden en vormen een onverwachte band. Dit is de laatste zogenaamde kerstfilm op Netflix. Maar veel met kerst heeft het niet te maken. Buiten de acteur Tim Allen dan die eerder al in de Santa Claus-films de kerstman speelde. Wel een leuke film, maar niet echt een kerstfilm. Bekijk hier de trailer.

Deck the halls 8/10

Steve wil een rustig leventje leiden in het kleine plaatsje waar hij woont. Maar zijn nieuwe buurman Buddy heeft andere plannen. Vooral als het gaat om Kerstmis. Dit is al een oudere film maar zeker één van de betere kerstfilms. Deze film bevat alles wat een kerstfilm moet hebben. Bekijk hier de trailer.

Miracle on 34th street 10/10

Deze film gaat over een alleenstaande moeder die niet gelooft in de kerstman. Totdat ze hem ontmoet en een rechter moet overtuigen van zijn bestaan. Deze film heeft onze leeftijd (23 jaar), maar toch onze absolute favoriet is van de kerstfilms op Netflix. Een echt kerstverhaal dat toch luchtig en spannend tegelijk is. Bekijk hier de trailer.

A Very Murray Christmas 5/10

Bill Murray heeft een cast vol sterren verzameld voor een avond muziek, schalksheid en kroegenpraat in deze stoutere versie van de traditionele kerstshow. Deze kerstfilm is niet geschikt om met kinderen te zien. En wij raden hem ook eigenlijk helemaal niet aan. Ook omdat het verhaal niet echt ons ding is, maar dit kan voor iemand anders natuurlijk anders liggen. Bekijk hier de trailer.

Every christmas has a story 6/10

Als een tv-verslaggeefster live op tv toegeeft Kerstmis te haten, moet ze een rapportage produceren over een stad die overloopt van de kerstsfeer. Leuke kerstfilm die ook echt over Kerstmis gaat. Niet onze absolute favoriet maar hij kan er zeker mee door. Bekijk hier de trailer. 

Jingle all the way 6/10

Een wanhopige vader moet de strijd aangaan met een armoedige Kerstman, een overspannen postbode en vele ouders om op kerstavond een populair stuk speelgoed te kopen. Een al iets oudere film en dat zie je ook wel. Het verhaal is niet slecht en de kwaliteit ook niet, maar toch lopen we niet warm voor deze film. Bekijk hier de trailer.

Christmas Inheritance (15 december online)

Voordat Ellen haar vaders bedrijf mag overnemen, moet ze het stadje bezoeken waar hij vandaan komt. Daar leert ze het belang van hard werken en anderen helpen.

Holidaze  6/10

Melody Gerard, een zakenvrouw en workaholic, krijgt een vervelende verrassing als ze na een val wakker wordt in een parallel universum. Leuke en luchtige film die tot de kerstfilms behoort doordat deze zich in de kerstperiode afspeelt. Het had ook evengoed in de zomer kunnen zijn, maar ondanks dat is het toch een leuke film. Bekijk hier de trailer.

 

Kerstfilms op Netflix

Helaas is het aanbod van kerstfilms op Netflix niet zo groot. Wij hopen dan ook dat dit in de komende jaren gaat veranderen. Wij hebben hier de kerstfilms beschreven die wij het belangrijkste vonden. Als jullie nog andere leuke kerstfilms kennen, dan horen we dat graag hieronder bij de comments.

Is een kerstfilm niks voor jou? Kijk dan zeker even hier of je niets anders leuk vindt. Veel kijkplezier!

16 reacties

  1. Ik heb laatst A Christmas Prince gezien en die vond ik ook best wel leuk! Het is geen hoogstaande film, maar voor een ontspannen avond zeker geschikt.

  2. Leuk! We zullen jouw bericht ook eens lezen. Inderdaad zwak aanbod maar we zullen het hiermee moeten doen.

  3. Ja da’s helaas waar… Op Neftlix staan er toch een paar die wij nog niet gezien hadden en dat is wel leuk.

  4. Ha leuk ik heb ook net geschreven over Netflix kerstfilms, ik vind het aanbod namelijk ook erg magertjes. Gemiste kans want er zijn echt leuke kerstfilms. A Christmas Prince vind ik wel leuk.

  5. Ik ben erg benieuwd naar kerstfilm die morgen op Netflix komt. Ben namelijk helemaal dol op kerst en heb alles al gezien dit jaar. Soms al wel 2x 😜

  6. Ik vind dat ook op tv ieder jaar dezelfde films op tv komen. Al jaren lang!! Worden er niet genoeg films gemaakt, vraag ik me af.

  7. the voor de tips! Ik vind ook dat er inderdaad weinig kerstfilms op netflix nu staan… Vorig jaar stonden nog allebei mijn favorieten er op: the grinch en santaclaus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.