Het klimaat in Cuba: Alles wat je wilt weten

Als je ergens op vakantie gaat dan is het altijd handig om te weten wat voor weer je in het gebied hebt. Zo weet je ongeveer wat voor kleding je mee moet nemen en wat voor activiteiten je kunt plannen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op jouw vakantie hebben wij alles wat je wilt weten over het klimaat van Cuba op een rijtje gezet. 

Het klimaat in Cuba

Het klimaat wat ze in Cuba hebben wordt tropisch genoemd, het is niet voor niets een veel bezochte vakantiebestemming. De maximumtemperatuur ligt het gehele jaar door tussen de 25 en 34 graden, waarbij het in de zomer natuurlijk wat warmer is. Door de noordoostelijke wind die er veel staat kan het in de wintermaanden zelfs af en toe fris zijn. 

Het winterseizoen

De winter is iets milder maar heeft nog steeds een goed klimaat voor vakantie. Je zou zelfs beargumenteren dat de winter beter is om op vakantie te gaan in Cuba. de temperaturen liggen rond de 25 graden en het is geen regenseizoen dus je zal nog meer van de zon kunnen genieten. Ook koelt het in de avonden wat meer af, wat ook fijn kan zijn. 

Klimaat in Cuba - Auto rijden
De straten van Cuba

Het zomerseizoen

In de zomermaanden kan het wel vrij vochtig worden en hierdoor benauwd aanvoelen. Langs de noordkust is dit minder aangezien de wind van de zee de luchtvochtigheid hier een stuk omlaag kan helpen. 

Wel is de zomer regenseizoen, al is het geen enorm heftig regenseizoen wat ze in Cuba kennen. Qua dagen is er gemiddeld de helft van de dagen neerslag, waarbij je een paar buien in de namiddag en avond mag verwachten. Je kunt nog steeds genieten van een vakantie ondanks dat het regenseizoen is. 

Een groter probleem van de zomer is waarschijnlijk dat het een orkaanseizoen is. Cuba is geen land wat overstroomt van de orkanen maar gemiddeld zijn er elk seizoen toch 1 of 2 die het land binnenkomen. De zuidkust en het zuidoosten krijgen het vaakst te maken met orkanen uit Cuba. De orkanen zijn geen reden om niet op vakantie te gaan naar Cuba maar houdt er rekening mee dat het kan gebeuren. 

De UV-index in Cuba ligt gemiddeld gezien erg hoog. Houd hier rekening mee en zorg ervoor dat je altijd goed ingesmeerd bent. Zelfs als het bewolkt is kun je in Cuba snel verbranden. Genoeg zonnebrand met een hoge factor is dus essentieel om mee te nemen als je hier op vakantie gaat.

Cuba heeft het perfecte klimaat voor een tropische vakantie, of je nu in de zomer of in de winter weg wilt. In de zomer is het belangrijk om voorbereid te zijn op de regen maar ook op de felle zon. Op die manier heb je de vakantie van je leven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.