Wij vertrekken binnenkort naar Marrakech. En als er nu is één plaats is waar je souvenirs wil kopen dan is het wel Marrakech. Al hebben wij ons in Mexico ook wel goed laten gaan. Nu zijn er wel een paar dingen waar je rekening moet mee houden bij het kopen van een souvenir. En deze dingen hebben we hier voor jullie in een lijstje gegoten aan de hand van 5 ultieme tips.

5 tips bij het kopen van een souvenir

1 Bagage

Tip één begint eigenlijk al thuis en is ook iets wat wij fout deden bij onze reis naar Mexico. Je moet je bagage namelijk niet propvol steken bij vertrek maar dus genoeg ruimte voorzien voor wat souvenirs. Ongeveer een kilo is genoeg… bij een lange reis misschien wel wat meer voorzien. Dat lijkt misschien wat veel maar geloof ons, je zit er sneller aan dan je denkt!

2 Breekbaarheid

Neem bij voorkeur toch souvenirs die niet breekbaar zijn. Want je bagage moet soms wat verdragen op de luchthaven, en dan vooral bij het in- en uitladen. Vind je nu toch een mooi souvenir dat wel breekbaar is? Steek het dan zeker niet in je handbagage maar tussen je kleren in de ingecheckte bagage. De kans dat je souvenir kapot gaat in je handbagage is namelijk veel groter. Omdat er vaak veel geduwd en gesleurd wordt met deze bagage. Dit lijkt net omgekeerd, maar onderzoek heeft dit wel aangetoond. Rekening mee houden dus!

3 Legale souvenirs

Let goed op dat je wel legale souvenirs koopt! En dan hebben we het niet over bijvoorbeeld illegale bont want dat is overal verboden. Maar dan hebben we het vooral over dingen die op je vakantiebestemming legaal zijn maar in je thuisland illegaal. Zoals bijvoorbeeld een wapen in Amerika of  een bepaald soort sigaren in Cuba.

Tips voor het kopeen van souvenirs - Cuba
cadeautjes kopen in cuba

4 Aantallen

Soms kan het goed zijn om ook eens de aantallen te checken die je vervoert. Zo is er in Europa een regel dat je maximum 90 liter alchohol mag meenemen vanuit een ander Europees land. En vanuit een niet Europees land zelfs maar 5 liter. En zo zijn er nog veel getallen waar je rekening moet mee houden en die vind je allemaal terug op de website van de overheid.

5 Niet te snel beslissen

Beslis bij het kopen van een souvenir niet te snel en vergelijk goed. Want het kan zijn dat je bij het eerste kraampje iets mooi vindt maar dat het daarom niet de beste of goedkoopste optie is. Zie je op een ander dat het goedkoper is maar niet mooier? Probeer dan af te bieden. Want in veel toeristische streken worden de prijzen zelfs wat hoger gezet om zo meer marge te hebben op het onderhandelen. Durf dus zeker af te bieden bij het kopen van een souvenir, maar overdrijf hier ook niet in. Verkopers willen ook gewoon hun geld verdienen om te leven.

Kopen van een souvenir?

Op wat let jij bij het kopen van een souvenir? Laat het ons weten in de comments of op onze Facebookpagina. En laat ons zeker ook weten wat je laatst gekochte souvenir is. Wij zijn benieuwd!

Ben je op zoek naar meer tips? Neem dan zeker hier even een kijkje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.